Trinaesti po redu Ogulinski festival bajke čeka posjetitelje od 08. do 10. lipnja u Ogulinu. Dođite i provedite tri nezaboravna dana s likovima iz bajki koje svi obožavamo. Pogledajte niz kazališnih predstava posve besplatno ili sudjelujte u nekoj od radionica.

U petak, 8. lipnja možete kušati Festivalsku tortu koje će biti i više nego dovoljno za sve, a možete se provozati i biciklom u sklopu Ciklobajke koja se održava u subotu, 9. lipnja, na biciklijadi 3 jezera.

Tradicionalna biciklijada

U biciklijadi koja će trajati cijelo prije podne možete sudjelovati i ako dođete u Ogulin i putničkim vlakom Karlekom koji posebno za ovu prigodu vozi po posebnim cijenama. U sklopu biciklijade bit će organizirano i druženje za sve sudionike na jezeru Sabljaci te kratko osvježenje i okrjepa.

Vožnja metlom i make-up šator

Jako zanimljiv ove godine bit će i pripovijedni program u kojem će Ogulin uz hrvatske pripovjedačice ugostiti čak i jednu Njemicu i jednog Britanca. Poslušajte priče i bajke kako zvuče i na stranim jezicima, usput možete i naučiti koju novu riječ. Naravno, svi koji žele mogu položiti i vozački ispit za vožnju metle, ukrasiti se u make-up šatoru koji će biti otvoren cijeli dan ili izraditi posebne staklene suvenire koje će moći ponijeti svojim kućama kao uspomenu. Nismo zanemarili niti ljubitelje robotike, za njih je pripremljeno posebno iznenađenje u obliku radionica koje će još dugo pamtiti.

Nezaobilazna vožnja Bubijem

Veselo festivalsko putovanje vlakićem Bubijem svake godine privlači sve više sudionika i uveseljava kako djecu tako i roditelje, provezite se Zavičajem bajke u ovom posebnom vlakiću koji će vas ostaviti bez daha.

Ogulinski festival bajke je manifestacija koja slavi bajke i bajkovito stvaralaštvo kroz kazališne predstave, pripovijedanje bajki i priča, radionice za djecu i mlade, koncerte i slično. Potaknut je stvaralaštvom Ivane Brlić Mažuranić kojoj je sam grad Ogulin, kao rodni grad, bio inspiracija za pisanje.

Dođite svi i povedite i roditelje, bake i djedove, pronađite svoju inspiraciju i provedite bajkoviti vikend u netaknutoj prirodi!

Vidimo se u Ogulinu!