Iako se na fotografijama i snimkama druženja s kćerima čini prilično blag i nježan, američki predsjednik Barack Obama bio je vrlo jasan, odrješit i nedvosmislen kada je Maliji i Sashi zabranio gledanje televizije tijekom radnog tjedna.

Tako će djevojčice svoje omiljene serije gledati samo vikendom i oko toga neće biti političke debate, kao što je Obama naveo u intervjuu za magazin Essence.

Čini se da je cilj ove roditeljske odluke da se i druge familije ugledaju na predsjedničku. Obama je kazao da razumije da mnoge obitelji nemaju novaca za druge oblike zabave, ali da svaka može ugasiti TV tijekom školskog tjedna. Malia i Sasha moraju svakog dana završiti zadaću do večere u 18:30 sati, nakon čega im je dozvoljeno čitanje do odlaska u krevet. Sasha (8) ide na spavanje u 20:30 sati, a Malia (11) u 21:00 sat.

Kako bi poboljšali rezultate u školi, djeca bi prema mišljenju američkog predsjednika trebala manje gledati TV, ići rano spavati, a roditelji bi trebali održavati stalne veze s nastavnicima.
Barack i Michelle Obama navodno nisu nikada propustili roditeljski sastanak, a djevojčice uče odgovornosti, pa se one same bude ujutro za školu, slažu krevete i spremaju se za nastavu.

(JK, Izvor: AP)