NIVEA je danas predstavila projekt društvene odgovornosti “Neka odrastanje bude dječja igra” kojim želi naglasiti važnost igre za dječji razvoj te dati svoj doprinos u stvaranju boljih uvjeta za odrastanje djece i mladih diljem Hrvatske.

U sklopu projekta NIVEA će donirati 150.000,00 kn Savezu društava Naša djeca Hrvatske (Savez DND) i Društvima Naša djeca (DND) za uređenje i opremanje prostora u kojima djeca provode svoje slobodno vrijeme kroz stvaralačke aktivnosti, druženje i igru.

Projekt “Neka odrastanje bude dječja igra” je zamišljen kao natječaj u kojem sudjeluje deset Društava Naša djeca koja su odabrali NIVEA i Savez DND*. Svi projekti koji sudjeluju u natječaju su predstavljeni na internetskoj stranici nivea.hr, a glasovi javnosti će odlučiti kojih će pet DND-ova dobiti vrijednu potporu u iznosu od 20.500,00 kn za obnovu zapuštenih prostora, kupnju didaktičke opreme, informatičke opreme, sportskih rekvizita, namještaja ili drugog inventara. Preostalih pet DND-ova će također dobiti potporu i to u iznosu od 5.000,00 kn.

“U suradnji s našim partnerom, Savezom DND pružit ćemo djeci i mladima diljem Hrvatske mogućnost da razvijaju svoje sposobnosti u prostorima koji su sigurni i adekvatno opremljeni, a pomažući djeci, osnažujemo cijelu obitelj. Također, povezivanje s potrošačima i njihovo aktivno sudjelovanje jedan je od ključnih elemenata NIVEA inicijative posvećene obiteljima i stoga smo i njima dali mogućnost da se uključe u projekt te ih pozivamo da nam pomognu u odabiru”, izjavila je Nela Zadro, direktorica marketinga Beiersdorf Hrvatska.

Partner projekta je nevladina, neprofitna i humanitarna udruga građana Savez društava Naša djeca Hrvatske koja od 1950. godine okuplja, potiče i pruža pomoć osnovnim Društvima Naša djeca (DND) koja djeluju u gradovima i općinama diljem Hrvatske u akcijama i aktivnostima s djecom i za djecu.

“U ime krovne udruge Saveza DND-a i Društava Naša djeca, koja okupljamo, izražavam veliko zadovoljstvo i zahvalu NIVEA-i što su nas prepoznali i odlučili financirati projekte posvećene dječjoj igri. Promičući prava djece u Hrvatskoj, nama u Savezu i u našim Društvima, pravo na igru zauzima posebno mjesto, što je vidljivo i kroz naše mnogobrojne aktivnosti s djecom i za djecu. Upravo programi vezani uz dječju igru i razvoj dječje kreativnosti, nama DND-ovcima jedni su od najdražih jer to su prave male oaze radosti, dječjeg smijeha, igre, učenja i stvaralaštva, uz puno pozitivnih emocija djece, roditelja i volontera iz Društava Naša djeca”, istaknula je dopredsjednica Saveza društava Naša djeca Hrvatske, gospođa Sonja Borovčak.

Glasovanje na nivea.hr stranici je otvoreno do 28. rujna, a rezultati natječaja će biti poznati do 30. rujna. DND-ovi koji sudjeluju u projektu: DND Delnice, DND Križ, DND Našice, DND Opatija, DND Ozalj, DND Pleternica, DND Prelog, DND Varaždinske Toplice, DND Zabok te zajednički projekt DND Tuhelj i DND Stubičke Toplice.

Isto tako, na internetskoj stranici nivea.hr roditelji mogu upisivati “Poruke djece roditeljima”, odnosno svoje stavove i mišljenja svojih najmlađih i najmilijih o temama kao što su ljubav, obitelj, prijatelji, dom, igra itd., a najkreativnije poruke će biti objavljene u Zborniku Poruke djece odraslima, dok će svakog tjedna najbolja poruka upisana putem internetske stranice nivea.hr biti nagrađena poklon paketom NIVEA.

 

Nivea 2014 cares vizual uspravni