Iza prelijepe glumice Natalie Portman jedna je teška godina. Većinu 2010. provela je u izgladnjivanju i ekstremnoj mršavosti te bolovima uzrokovanim vježbanjem baleta za ulogu balerine u filmu “Crni labud” (Black Swan). Film se premijerno prikazuje u filmovima diljem svijeta, a Natalie se napokon može i mora odmoriti i odahnuti, jer je trudna.

Naime, na setu se ova 29-godišnjakinja zaljubila u kolegu i sada čekaju bebu. Otac djeteta je njezin plesni partner iz filma – Benjamin Millepied (33) koji je po struci glavni plesač i koreograf u New York City baletu. Benjamin je podrijetlom iz Francuske, a Natalie je od samog početka pomagao pripremiti se za ulogu balerine, kada je i zaiskrilo među njima.

“Iznimno sam sretna i zahvalna za ovo iskustvo”, kratko je komentirala Natalie svoju trudnoću, priznavši da nema pojima što joj nova majčinska uloga donosi. Nakon ulaska u drugo tromjesečje, Natalie polako počinje mijenjati i garderobu te lagano odustaje od topića koji otkrivaju trbuh.

Izgladnjivanjem i napornim vježbanjem do ekstremne mršavosti

Čini se kako će 2011. biti doista burna za buduću majku. Već je nominirana za ulogu balerine Nine, za nagradu Golden Globe, a mnogi joj predviđaju i ovogodišnjeg Oscara. Natalie je karijeru na filmu započela sa samo 12 godina kada je glumila u “Leonu” Luca Bessona. Gledatelji je se najviše sjećaju i po ulozi kraljice Amidale u Ratovima zvijezda.

Za ulogu Nine počela se pripremati prije dvije godine tijekom kojih je prošla kroz psihičke i fizičke poteškoće kroz koje inače balerine prolaze svakodnevno. U kući u kojoj je odsjedala instalirala je baletni studio i svakog jutra započinjala s plesnim treninzima već u 5:30 sati.

“Svakog dana trenirala sam tri sata balet, sat vremena sam plivala, sat vremena radila na oblikovanju mišića, a dva mjeseca prije početka snimanja još sam dodatna tri sata vježbala s Benjaminom koreografiju”, kazala je Natalie na jednoj press konferenciji uz napomenu da je kao mala vježbala balet, ali je s 12 godina odustala kako bi postala glumica.

Nadoknađivanje propuštenog u 27. godini je jedno, no redatelj Darren Aronofsky tražio je od Natalie i da skine kilograme kako bi bila lagana i mršava poput najsitnijih balerina. Jednostavno ju je pitao “Koliko kilograma možeš izgubiti, a da se ne razboliš?”.

Stoga je osim napornog vježbanja, Natalie bila i na strogoj dijeti. Ipak, kaže da dijeta nije bila nezdrava. Jela je puno manje, ali je jela. Pripremala je male posebne obroke i točno se znalo koliko smije pojesti kojeg dana. Uopće nije izlazila s prijateljima na večere, odrekla se alkohola i gotovo svega kako bi utjelovila balerinu u “Crnom labudu”. Do dana kad je započela sa snimanjem i sama je sebi bila “jako, jako, jako sićušna”.

Tijekom snimanja plesni partner ju je u jednom trenutku čvrsto uhvatio i podigao, te joj pomaknuo rebro. Osim bolnih stopala i krvavih prstiju, Natalie je tako trpila i jaku bol zbog ozlijeđenog rebra. Zanimljivo je da profesionalni plesači inače plešu ozbiljno ozlijeđeni i to nije ništa čudno u baletu, pa se ni ona nije usudila previše buniti.

S druge strane, naučila je cijeniti trud balerina i svih profesionalaca koji se žrtvuju za umjetnost.

Jedna od najtežih scena ipak nije joj bila ona plesna već ljubavna. Naime, Natalie je imala ljubavnu scenu s kolegicom Milom Kunis koja joj je i jedna od najstarijih prijateljica u privatnom životu. Natalie je poznata u filmskim krugovima kao prilično suzdržana i sramežljiva. Za ljubavne scene i golotinju najčešće traži dvojnicu.

Ni ovaj put nije joj bilo ništa lakše. “Nije bitno snimate li s prijateljem, muškarcem, ženom… Okružen si sa 100 članova filmske ekipe koji te osvjetljavaju reflektorima, namještaju te i nije uopće ugodno”, izjavila je glumica.

Nakon filma…

Odmah nakon što je završila snimanje, Natalie se bacila na tjesteninu, kruh i sladoled.  Ove godine gledat ćemo je i filmovima “Love And Other Impossible Pursuits” te uz Ashtona Kutchera u komediji “No Strings Attached”.

No najdraža uloga za 2011. zasigurno joj je ona majčinska koju nestrpljivo iščekuje.

(JK, Izvor: californiachronicle.com)