U povodu Međunarodnog dana svjesnosti o prijevremenom rođenju velik broj gradova širom Lijepe Naše danas će zasvijetliti ljubičastim sjajem u čast naših najmanjih i najhrabrijih heroja – Palčića.

Klub roditelja nedonoščadi “Palčići” petu godinu zaredom obilježava Međunarodni dan svjesnosti o prijevremenom rođenju. Njihovoj inicijativi da građevine u pojedinim gradovima zasvijetle ljubičastom bojom, koja je službena boja ovog za njih velikog dana, do danas se odazvalo 15 gradova.

Zagreb, Split, Dubrovnik, Rijeka, Pula, Osijek, Koprivnica, Korčula, Zadar, Šibenik, Hvar, Vis, Đurđevac, Križevci i Čakovec osvijetlit će svoje gradske znamenitosti ljubičastom bojom danas od 16 sati nadalje.

Pod sloganom “Nosi ljubičasto, svijetli ljubičasto i podigni palac za Palčiće” Klub roditelja nedonoščadi „Palčići“ poziva sve roditelje nedonoščadi da se sa svojom djecom okupe na dolje navedenim lokacijama 17. studenog u 17 sati. No pozivaju i ostale građane da odjenu nešto ljubičasto i pruže im podršku.

– Ovo sve bilo bi nemoguće bez vas roditelja koji ste se odazvali našem pozivu da pokušate učiniti nešto u svom gradu. Znamo da nije bilo lako i zato hvala vam od srca – stoji na facebook stranici Kluba roditelja nedonoščadi „Palčići“.

„Palčići“ pozivaju sve Zagrepčane da im se pridruže pred obasjanom zgradom Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu kako bi zajedno podigli palac i pružili podršku najmanjim herojima, te im pokazali da su ponos svoga grada.

Ispred HNK-a će se snimiti i zajednička fotografija koju će „Palčići“ s ponosom poslati u Europu i svijet pokazujući na koji je način naša mala Hrvatska obilježila ovaj veliki dan.

 

Raspored po gradovima pronaći ćete OVDJE.