Prije dvije godine imali smo veliko zadovoljstvo organizirati Konferenciju o Floortime razvojnom pristupu koji se u praksi pokazao kao izuzetno poticajan pristup u radu s djecom s komunikacijskim teškoćama.

Zbog velikog interesa, učestalih upita i same potrebe za širenjem ovog terapijskog pristupa Konferencija o Floortime razvojnom pristupu ponovno će se održati 18.05.2018. u hotelu Panorama u Zagrebu.

Što je to Floortime razvojni pristup?

Floortime razvojni pristup namijenjen je djeci s komunikacijskim teškoćama i drugim teškoćama u razvoju.

Začetnik pristupa poznati je američki pedijatar i dječji psihijatar Stanley Greenspan. Promatrajući kroz desetljeća rada kako se dječji načini učenja grade i šire razvio je pristup poticanja razvoja koji:

  • uzima u obzir djetetove osjete i motorički sustav
  • prepoznaje ulogu emocija
  • ne ograničava ciljeve, metode i pristupe rada na teškoću i dob djeteta već prati razvoj djeteta i njegove ideje

Floortime tehnika podrazumijeva susretanje djeteta na njegovoj trenutnoj razvojnoj razini slijeđenjem njegova vodstva i nadograđivanje njegovih sposobnosti i vještina u svrhu poticanja razvoja. Naime, za razliku od drugih metoda, floortime razvojni pristup preporučuje roditeljima i terapeutima da prate djetetove interese ili aktivnosti kako bi polagano gradili združenu pažnju, interakciju, komunikaciju, emocionalno ophođenje, a potom i specifične vještine kao što su logično rasuđivanje, simbolično mišljenje, igru i drugo.

Stoga je ova konferencija pravi izvor novih znanja kako za stručnjake tako i za roditelje koji su u svakodnevnoj aktivnosti sa svojom djecom. Pristup, poticaj, aktivnosti i sustavno praćenje djetetovog razvoja prema floortime metodama pokazala se kao vrlo uspješna metoda za poticanje razvoja djece sa komunikacijskim teškoćama.

Tko je predavač?

Predavač je Tim Bleecker jedan od vodećih stručnjaka na području dječje razvojne psihologije, specijaliziran za DIR/FLOORTIME™, direktor FLOORTIME CENTER, USA.

Više detalja o Konferenciji i kako se prijaviti možete saznati na stranici http://floortime.korneo.hr

Veselimo se još jednom učenju i druženju!

Kabinet Korneo