Mali i veliki ljubitelji priča, bajki, basni, romana, pjesmica i drugih formi lijepe pisane riječi jedva će dočekati početak još jednog Interlibera, međunarodnog sajma knjiga i učila. On se već tradicionalno održava od 13. do 18. studenog na Zagrebačkom velesajmu, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture. U paviljonima 5 i 6, posjetitelji će ponovno imati prilike vidjeti najnovija i najpopularnija izdanja domaćih i stranih nakladnika.

Nakladnici će predstaviti bogat program svojih novih izdanja s  najrazličitijih područja, dokazujući da nakladništvo u nas zna i pronalazi put do ljubitelja knjiga. Očekuje vas svakodnevno predstavljanje novih naslova knjiga, neposredni razgovori s autorima uz potpisivanje knjiga, susreti nakladnika, knjižara i knjižničara, književne radionice, okrugli stolovi, a to je samo dio bogatog programa koji će se odvijati u intenzivnom ritmu na pozornici u paviljonu 6, te na izložbenim prostorima izlagača.

Organizatori posebno izdvajaju predstavljanje knjiga prof. Mirjane Krizmanić „A što sad?“, Radovana Marčića „Uživajte samnom“, Zorana Ferića „Apsurd je zarazna bolest“ i Slavenke Drakulić „Optužena“.


Pregršt događanja za djecu

Promocije dječjih knjiga, edukativnih igara, druženje s omiljenim piscima, potpisivanje knjiga, radionice, samo su neka od svakodnevnih događanja koja očekuju djecu na štandovima izlagača.

Posebno bismo izdvojili izložbu starih slikovnica na kojoj će moći vidjeti s kakvim su se književnim junacima i ilustracijama družili njihovi roditelji, bake i djedovi. Slikovnice će predstaviti Tamara Teković, vlasnica više od 4000 naslova starih slikovnica te najveća kolekcionarka u regiji. Na Interliberu će postaviti i neke slikovnice koje datiraju još iz 19. stoljeća.

Andrija Maurović, crtač stripova, otac hrvatskog stripa, za vrijeme svog plodnog stvaralaštva ilustrirao je i oko 300-tinjak naslovnica knjiga.  Dio njegovog manje poznatog opusa, oko 150 naslovnica knjiga mahom hrvatskih pripovjedača izložit će se na ovogodišnjem Interliberu u organizaciji antikvarijata „Mali neboder“ iz Rijeke.

U organizaciji Hrvatske dječje knjige nastupit će nakladnici hrvatske dječje knjige, specijalizirani za dječju i omladinsku knjigu.

U četvrtak, 15.11.2012. u 12.00 sati, u paviljonu 8a, održat će se Završna svečanost Nacionalnog kviza za poticanje čitanja te kazališna predstava „Ružičasta sanjarica“ u izvedbi kazališta Mala scena

To nije jedina svečanost vezana za dječju knjigu i djecu kao čitatelje, jer 17.11. od 19.00-20.00 sati održat će se Festival Pazi, knjiga! – dodjela nagrade za najbolju hrvatsku slikovnicu OVCA U KUTIJI

I na kraju, svakako ne propustite po prvi puta na Interliberu: Najveće edukativne bojanke s radnim zadacima i društvenom igrom – Bonton, Čuvari prirode i Živim zdravo, veličine 70×100 cm, koje ćemo predstaviti na svojem štandu 22B u paviljonu 6.

Radno vrijeme i besplatan ulaz za sve posjetitelje!

Radno vrijeme Interlibera je od 10.00 do 19.00 sati osim u petak i subotu kada smo je zbog Vas produženo radno vrijeme do 21.00 sat.

Ulaz na Interliber je besplatan za sve posjetitelje!

www.zv.hr