I ovoga ljeta Zagreb se može pohvaliti potpuno drukčijim projektom, namijenjen svima onima koji svoje slobodno vrijeme žele provesti u ugodnom obiteljskom društvu i urbanoj atmosferi najljepšeg zagrebačkog parka. Svake subote, sve do kraja ljeta tj. 16. rujna u zagrebačkom Maksimiru (na livadi kod Drugog jezera – kod Kamenog sjedala), od 10 do 17 sati, organizira se Zagrebački piknik, koji omiljeni park pretvara u zelenu špicu. Cilj ovoga projekta je ponovno učiniti park Maksimir, koji je nedavno proglašen jednim od 14 najljepših parkova u Europi, mjestom okupljanja svih generacija!

Ako volite piknike, svoje ćete malo i veliko društvance u debelom hladu Maksimira moći počastiti svojim delicijama u opuštenoj atmosferi, a ako slučajno niste stigli pripremiti hranu, možete kupiti zagrebačke piknik košare s hrvatskim proizvodima. Fini domaći sendviči, sirevi i vrhnje, slatki zalogaji, paprenjaci, voće i povrće sa zagrebačkih tržnica i osvježavajuća pića – piknik košare pakirane su za dvije, četiri ili šest osoba sadrže sve što je potrebno za piknik u dobrom društvu.

Kreativni kutak za najmlađe

Za glazbenu kulisu u zelenoj oazi zaduženi su DJ-i. Organizatori su pripremili i brojne rekvizite za sportske igre na otvorenom. Najmlađe već čeka kreativni kutak s bojankama i društvenim igrama, a knjigoljupce biblioteka na otvorenom.

Javna ustanova Maksimir svake će subote u 12 sati organizirati besplatne edukativne ture Maksimirom pod nazivom “Putevima Jurja Haulika”.  Spreman je i virtualni besplatni audio-vodič Maksimirom, SmartGuide, putem kojeg posjetitelji mogu upoznati 160 zanimljivih priča parka Maksimir. Vodič se može preuzeti s GooglePlay i iTunes trgovina, a PIN za pristup treba zatražiti u Piknik-baru i otvorenoj biblioteci. Uglavnom, za svakog ponešto.