Kao i svi drugi tinejdžeri bilo gdje na svijetu, tako i djeca poznatog glumca Roberta De Nira jednostavno ignoriraju savjete koje im daje tata, jer to nije cool. Ipak, on se trudi komunicirati s njima što više i razgovarati o svim temama.

Zvijezda “Kuma” i drugih filmskih klasika ima petero djece iz triju veza, a neki od njih su zakoračila u tinejdžerske godine, pa je De Niro priznao da mu nije drago što ponekad ne čuju ono što im želi reći ili savjetovati. Ipak, kazao je za Daily Express, klinci poštuju ono što im govori.

“Jedna od najvažnijih lekcija koje sam naučio svih ovih godina kao otac jest da treba sve kanale komunikacije držati otvorenima prema djeci. Ja imam petero djece starosti od 14 do 30 godina, od triju različitih majki, pa možemo reći da se radi o nekom obliku fragmentirane obitelji”, kazao je novinarima.  

“Sve ih jako volim te sam se svijesno trudio razgovarati s njima i slušati ih. Ponekad je teško razgovarati s djecom, osobito kada su tinejdžeri. Tada su u svojem svijetu, pa se čini kao da vas uopće ne slušaju. Ali upravo to je vrijeme kada trebate pronaći načina da razgovarate s njima, a ne da im držite predavanja, odnosno reći im stvari koje je važno da znaju. I još nešto treba imati na umu – kada se čini da ne slušaju, ipak čuju sve što ste rekli”, rekao je De Niro te dodao na kraju: “Treba prihvatiti da su kao tinejdžeri u fazi života u kojoj nećete od njih dobiti reakciju. Ali ono što govorite, ostavlja utjecaja”.
(JK, Izvor: Entertainment Today)