Ukoliko se plašite visina, možda je bolje da ne čitate ovaj članak dalje. Djeca na fotografijama očito se visina ne boje, jer su se hrabro bacili u proučavanje Chicaga sa 103. kata, odnosno sa 412 metara visine.

Nezadovoljni što nose “samo” titulu najviše zgrade u Americi, vlasnici Sears Towera u Chicagu odlučili su za posjetitelje osigurati još malo adrenalina te su na 103. katu postavili 4 staklene platforme koje imaju funkciju vidikovca. Visina na kojoj se nalaze stakleni boksevi je oko 412 metara, široki su 3 metra i visoki 3 metra, a od vertikalnog zida strše iznad grada oko 1,2 metra te posjetiteljima daju osjećaj kao da lebde u zraku. Oni mogu primiti veću grupu ljudi jer podnose težinu od 5 tona, a same staklene plohe debele su oko 4 centimetara.  

Djeci je isprva čudan osjećaj da na neki način stoje u zraku bez tamne podloge, ali brzo se priviknu i uživaju u činjenici da oblaci putuju ispod njihovih nogu.

Veći problem stajanja u staklenom balkonu imaju odrasli kojima se generalno vrti pri prvom iskoraku na balkon. I samim vlasnicima Sears Towera bio je problem isprobati svoju atraktivnu investiciju. Ipak, drago im je da su postali vlasnici najboljeg i najuzbudljivijeg vidikovca u SAD-u, ako ne i u svijetu.

Stakleni vidikovac svakog dana isproba oko 25.000 posjetitelja. Cijena ulaznice je 15 dolara (oko 75 kuna), a uključuje i munjevitu vožnju dizalom do 103. kata.