Kabinet Korneo osnovan je 2010. godine s idejom da na jednom mjestu okupi niz stručnjaka koji potiču i pomažu u dječjem razvoju. Tim Kabineta Korneo čine stručnjaci s višegodišnjim iskustvom u kliničkoj dijagnostici, individualnom i grupnom radu s djecom te savjetodavnom radu s roditeljima.

Članovi tima su stručnjaci s područja edukacijsko – rehabilitacijskih znanosti dodatno educirani i licencirani u različitim specifičnim terapijskim područjima. Upravo ta široka lepeza educiranog osoblja po najvišim standardima struke omogućava kreiranje individualnog rada koji se maksimalno prilagođava potrebama djeteta. Ovakav oblik rada omogućuje kontinuirano praćenje i poticanje djeteta, njegovih mogućnosti i potreba, te time osigurava napredovanje u skladu s dinamikom njegova razvoja.

 

Rana detekcija teškoća u razvoju osigurana je provođenjem defektološke procjene, logopedske dijagnostike i primjenom ADOS dijagnostike (jedinog priznatog i važećeg dijagnostičkog instrumenta za postavljanje dijagnoza iz spektra autizma).

Kabinet Korneo opremljen je i sa dvije senzoričke sobe te provodi procjenu i terapiju senzoričke integracije.

Cijeli prostor raspolaže sa šest terapeutskih soba koje se u potpunosti prilagođavaju potrebama djeteta i opremaju svim potrebnim didaktičkim sredstvima.

Kabinet Korneo pruža podršku u razvoju djeci od najranije dobi do kraja osnovnoškolskog obrazovanja.

Uz mnogo smijeha, veselja i igre, djeca svladavaju svoje teškoće, razvijaju svoje sposobnosti i jačaju svoja “krila” za let u visine.