Internet je preplavljen pričama o neobičnim i kreativnim prošnjama kojima mladići iznenađuju svoje zaručnice, ali ova nas se posebno dojmila jer uključuje predivnu slikovnicu za djecu. Neimenovani muškarac napisao je priču o gorili koja se zaljubljuje u žirafu, o njihovoj sretnoj vezi i trenutku kada je gorila odlučila u knjižnici zaprositi žiraficu.

Priču je dao ilustrirati i tiskati u obliku slikovnice. Potom je slikovnicu odnio u lokalnu knjižnicu i stavio je na policu zajedno s drugim dječjim knjigama te zamolio prijatelja fotografa da potajno fotografira što će se dalje dogoditi.

A dogodilo se to da je sa djevojkom, nakon spoja, svratio u knjižnicu te su zajedno odlučili potražiti knjige za nećake i nećakinje. U jednom je trenutku zaljubljeni mladić svojoj voljenoj dao u ruku svoju slikovnicu i zamolio je da je prolista i pročita je na glas.

Kada je došla do djela priče u kojoj gorila prosi žiraficu u knjižnici, spustio se na koljena i ponovio tu scenu uživo.

Ne treba ni spominjati da je djevojka ostala itekako pozitivno iznenađena, a sve je ovjekovječeno i fotografijama budućeg bračnog para na jedan od najsretnijih dana u njihovu životu.