“Petogodišnjaci, je li vam bolje sada ili vam je bilo bolje prije pet godina?”, pitanje je koje pred kraj svog promo videa postavlja 5-godišnji Hudson Hinckley, najmlađi voditelj političke kampanje na svijetu. Odmah na početku videa, maleni predškolac obraća se vršnjacima i objašnjava ekonomiju za 5-godišnjake, odnosno situaciju kakva je bila kada su oni bili rođeni i kakva je sada u SAD-u.

Maleni voditelj kampanje ističe kako su u posljednjih pet godina narasle cijene benzina, nezaposlenost i državni dug te da je stanje u državi jednostavno loše. Ipak, poruke koje izgovara Hudson nije osmislio sam, već je to učinio njegov tata, Barry Hinckley koji se kandidirao za američki Senat te je želio jednostavnim jezikom koji razumiju i 5-godišnjaci, objasniti naciji u kakvom im je stanju država.  

Poruka je jednostavna: država je u problemima, a za sve su krivi političari. Hinckley ne proziva konkretno ni demokrate ni republikance, već sve političare.

Video je doista sladak, ali ima ozbiljnu poruku: promjene su nužne, a to dokazuju i statistike.

I kako to obično biva kada su djeca u pitanju, Barry Hinckley našao se na udaru javnosti jer je za političku kampanju koristio dijete, odnosno vlastito dijete, što političari diljem demokratskog svijeta izbjegavaju. Stručnjaci kažu da nije u redu što je iskoristio svog sina za dobivanje glasova.  

S druge strane, neki misle da bi možda bilo dobro da djeca raspolažu znanjem o situaciji u zemlji kakvim raspolaže maleni Hudson.

Pogledajte video…