Tvrtka Graco Children’s Products Inc., povukla je s tržišta 1,2 milijuna visokih stolica za hranjenje djece zbog slučajeva labavljenja vijaka na nogama, što je dovodilo do naginjanja stolica, odnosno ispadanja djece iz hranilica. Grešku je otkrila američka Komisija za sigurnost potrošačkih proizvoda.

Model koji je povučen nosi naziv – Harmony, a Graco je odlučio postupiti odgovorno nakon što su zaprimili 464 pritužbi o labavim vijcima. Neki vijci čak su otpadali sa hranilica, pa je ukupno zabilježeno najmanje 24 ozljeda među kojima su djeca na podu završavala sa masnicama i posjekotinama na glavi, a neki su slomili i ručice.

Među hranilicama su one proizvedene od 2003. do 2009. godine, dok se novi Harmony modeli više ne proizvode. Ipak, u Gracou kažu da im je ovaj slučaj poslužio kao poučak za naredne modele koji zasigurno neće više imati istu grešku.

Uvoznik Graco opreme za Hrvatsku je Turbo limač, pa svakako zatražite savjet njihovih zaposlenika, ukoliko ste u potrazi za hranilicom, kao i garanciju sigurnosti stolice.

(JK, Izvor: Bloomberg)