Eminentni svjetski stručnjaci predškolskog odgoja i brojne poznate mame na konferenciji Mliječni zub otkrivaju tajne uspješnog odgoja male djece. Kako se odgajaju djeca u Danskoj, zemlji čiji se narod smatra najsretnijim na svijetu, zna Iben Sandahl, psihoterapeutkinja i obiteljska savjetnica, koja će uskoro posjetiti Zagreb. Ova poznata Dankinja jedna je od 26 predavača na zanimljivoj konferenciji „Mliječni zub: Kako komunicirati s djecom novog doba“, koja će se održati 9. i 10. ožujka u Kongresnom centru Forum u zagrebačkom Green Goldu. Uz nastup na konferenciji Iben Sandahl će u Zagrebu predstaviti i hrvatsko izdanje novog bestselera „Danski odgoj djece“.

Legendarni Jesper Juul otkriva zašto djeci treba vodstvo roditelja

Osim nje, predavači će biti autoriteti na području odgoja poput svjetski poznatog Jespera Juula, obiteljskog terapeuta iz Danske, čija najnovija knjiga „Kako biti vođa vučjeg čopora“, uskoro dolazi u hrvatske knjižare.

U izvadku iz te knjige stoji:

Djeci koja odrastaju u obiteljima u kojima nema dovoljno vodstva odraslih nije dobro i ona se ne mogu pravilno razvijati. Čini se da za to postoje dva razloga. Jedan je što djeca, istina, vrlo dobro znaju sve svoje želje i željice, ali nisu svjesna svojih osnovnih potreba. Drugi je razlog što nam treba kvalificirano vodstvo kako bismo se mogli prilagoditi nekoj kulturi – nije važno kojoj – i u društvu i u obitelji. Drugim riječima: djeca su rođena itekako mudra, ali nedostaje im praktično životno iskustvo, sagledavanje situacije te sposobnost predviđanja. Kako bi stekla tu sposobnost, potrebni su im odrasli.

Predavanje će održati i dr. Rajko Rajović, autor NTC sustava učenja, koji zna sve o poticanju ranog razvoja dječje inteligencije.

Poznate mame o roditeljstvu na hrvatski način

O odgoju djece na hrvatski način, pričat će mlade majke Jelena Veljača, Mirna Medaković Stepinac i Ana Vilenica. Poznate glumice sudjelovat će na 10. ožujka na okrugom stolu koji vodi pjevačica i psihologinja Maja Vučić.

Ovo je samo dio bogatog programa konferencije koja je izazvala veliko zanimanje roditelja i stručne javnosti.
„Dokazano je da se dijete najbrže razvija intelektualno, emocionalno i socijalno do sedme godine. Konferencijom želimo potaknuti roditelje na odgovorno roditeljstvo, razvoj roditeljskih vještina i kompetencija, kao i profesionalce koji sudjeluju u odgoju djece u razdoblju ranog djetinjstva. Zbog toga smo okupili vodeće stručnjake koji će predavanjima, ali i praktičnim radionicama, predstaviti najnovija saznanja i prakse o odgoju male djece, dati korisne preporuke i smjernice na koji način učinkovito komunicirati s djecom suvremenog doba, imajući na umu njihove razvojne potrebe i dobrobit. Na konferenciji očekujemo više od tri stotine roditelja, odgojitelja i stručnjaka koji rade s djecom rane i predškolske dobi“, istaknula je Daniela Kos, organizatorica konferencije.

Uz Ministarstvo znanosti i obrazovanja, stručni pokrovitelji konferencije su Agencija za odgoj i obrazovanje i Učiteljski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, sponzori su Dansko Veleposlanstvo, Jana – voda s porukom, Nivea, Belupo, Školska knjiga, Baby Center i Harfa, a medijski sponzori su Gold FM, časopis Sensa, portali Roditelji.hr, She.hr, Klinfo i Dječja posla.

Više informacija: http://mlijecnizub.hr

DARUJEMO ULAZNICU na konferenciju Mliječni zub!

Organizator konferencije Mliječni zub daruje jednu dvodnevnu ulaznicu čitateljici ili čitatelju Klinfo.hr portala.

Pošaljite nam svoje ime i prezime i broj mobitela na e-mail adresu nagradna@klinfo.hr. Ako želite, pomognite nam podijeliti vijest o igri darivanja na društvenim mrežama ili proslijedite prijateljici koju bi konferencija mogla zanimati.

Ime dobitnice ili dobitnika objavit ćemo u utorak, 6. ožujka 2018.

DOBITNICA DVODNEVNE ULAZNICE JE…

ŽELJKA MARUNICA

ČESTITAMO!