Najpoznatiji hrvatski ulični festival, Cest is d’Best 2017. lagano nam se približava. Od 31. svibnja do 04. lipnja, punih pet dana zagrebačke ulice i trgovi bit će ispunjeni performerskim, glazbenim, dramskim, likovnim i sportskim događanjima. Na programskom repertoaru i ove se godine našao popularni dječji  Cest is d’ bestek koji će se održavati na zagrebačkom Zrinjevcu. Organizatori su ga zamislili kao cjelodnevnu obiteljsku priču u kojoj žele da se najglasnije čuje dječji smijeh. 

U najrazigranijem uličnom festivalu, najmlađi će moći uživati u mnogobrojnim likovnim radionicama, pričaonicama, performansima, predstavama, zborovima i društvenim igrama. Nisu zaboravili ni na roditelje koji će nakon što svoje anđele stave na spavanje, moći uživati u čak pet plesnih večeri.

No međutim, to nije sve. Svi oni koji se zateknu na Zrinjevcu u subotnje jutro, moći će pastelizirati pločnike, gledati se u oči s platanima i posjetiti Rezervat za rijetke i opasne životinje koji svojom brojnošću već pomalo konkurira maksimirskom ZOO vrtu.

Svaki ćete dan na Zrinjevcu moći crtati, plesati i pjevati s drugim veselim posjetiteljima Cest is d’ Besta od 10 do 23 sata. Ove godine opet će biti organizirana utrka vlasnika i pasa koju su organizatori u spomen na zagrebačkog psa Pluta (ima reljefnu bistu u Bogovićevoj ulici) nazvali PluTrka.

Festival Kraljeva ulice “Cest is d’Best” je međunarodni, multimedijalni ulični festival koji njegujući zagrebački identitet, oživljava gradske trgove i ulice, vraća im šarm i optimizam. Briše granice između etabliranih oblika kulture i “alternative”, zbližava sve generacije građana kroz različite kulturne afinitete jer baš svi mogu sudjelovati u programu!

U detaljan program možete zaviriti OVDJE.