Buduće majke koje će željeti povesti svoje bebe na Olimpijeske igre 2012 u Londonu, to neće moći učiniti. Naime, pravila organizatora vrlo jasno kažu da svaka beba, uključujući i one koje nisu bile začete u trenutku kad su roditelji kupili karte za svoja sjedala u gledalištu, moraju imati svoju vlastitu kartu ili neće biti puštene na stadion. S obzirom na to da su prve ulaznice bile u prodaji čak 15 mjeseci prije početka samih Olimpijskih igara, skupila se već poprilična grupica nezadovoljnih mama i budućih mama koje kažu da se radi o čistoj diskriminaciji.

Posebno teško ovo pada majkama koje namjeravaju dojiti i žele svoje dijete povesti na ovo iznimno sportsko događanje.

Trudnicama je iz organizacije poručeno neka pokušaju nabaviti još jednu ekstra ulaznicu za bebe (koje još nisu ni rođene), ali problem je što ulaznica za najaktraktivnija natjecanja više nema, što znači da se za bebe neće moći naknadno nabaviti. Drugim riječima, majke su stavljene pred gotov čin – ostavite bebe doma ili nemojte uopće doći i ostanite s njima kod kuće.

Zbog pritiska, glasnogovornik Olimpijskih igara spomenuo je da će odbor ponovno razmotriti ova pravila. Kazao je da shvaćaju zbog čega “friške” mame žele sa sobom na sportska događanja za koja imaju ulaznice voditi i bebe, pa razmatraju da im se napravi određeni ustupak kada u prodaju budu stavljeni posljednji paketi ulaznica u travnju.

U službenom vodiču jasno piše da će bebe i djeca trebati ulaznice za vlastita sjedala kao da su odrasli, no nije predviđeno što će biti s bebama koje su začete nakon što su roditelji ulaznice već kupili.

Buduća mama Rosalind Ereira jedna je od budućih mama koja želi na Olimpijske igre voditi i svoju bebu te je iznimno frustrirana ovom situacijom. Kontaktirala je Komisiju za jednakost i ljudska prava koja joj je kazala da možda postoje temelji za tužbu zbog “indirektne spolne diskriminacije”, obzirom da politika organizatora Olimpijskih igara više pogađa žene nego muškarce. Ukoliko organizator Igara ne priloži konkretan razlog zbog kojeg bebe trebaju imati vlastitu ulaznicu, radi se navodno o indirektnoj diskriminaciji.