Brend Women in Adria je tijekom kolovoza proveo online istraživanje u kojem je sudjelovala 321 žena na temu “Utjecaj trudnoće i porodiljnog dopusta na karijeru”. Rezultati su pokazali kako je svaka druga žena iz istraživanja iskusila negativan utjecaj trudnoće i porodiljnog dopusta na karijeru, od čega je njih 43% dobilo otkaz trudna ili nakon povratka s porodiljnog dopusta, 34% je degradirano nakon što su objavile trudnoću ili nakon povratka s porodiljnog dopusta i 23% nije promovirano zbog trudnoće i porodiljnog dopusta.

Također, žene žele fleksibilno radno vrijeme u prvim godinama života djeteta  kako bi ostvarile veću ravnotežu privatnog i poslovnog života. Fleksibilno radno vrijeme je važna pretpostavka za povećanje broja žena na vodećim pozicijama. Žene koje su na visokim pozicijama ili imaju takve ambicije na porodiljnom dopustu ostaju do 6 mjeseci. Njih 32% navodi da bi rado pristale na aranžman gdje u prvih 6 mjeseci održavaju kontakt s timom telefonom i mailom te nakon 6 mjeseci kombiniraju rad od kuće s odlascima u ured.

Fleksibilno radno vrijeme će omogućiti ženama bolju ravnotežu privatnog i poslovnog života, a poslodavcima manje problema s pronalaženjem odgovarajućih zamjena za žene na porodiljnom dopustu.

Dobiveni rezultati istraživanja su ključni pokazatelji problema s kojima se susreću žene u poslovnom svijetu te njihov položaj u istome.

Women in Adria, brend za poslovne žene, pridaje veliku važnost toj problematici i podržava promjene u tom segmentu.

Više i rezultatima istraživanja, posjetite službenu stranicu  Women in Adria.