Zbog velikog interesa posjetitelja i razvijanja ljubavi prema čitanju kod najmlađe publike, u okrilju velikog, 24. Sa(n)jam knjige u Istri održat će se i Librić na Sajmu. Selektorica ovog programa Slavica Ćurković najmlađoj publici pripremila je bogat program.

Bit će i na ovom Libriću miljenica djece, Baka Librić, koju će opet utjeloviti Gordana Trajković. Na svoj maštoviti način Baka Librić interpretirat će svake večeri Priču za laku noć po svom izboru.

Duhoviti strip autor Davor Schunk, također već poznat pulskoj mlađahnoj publici, uz svoj Piknik sa Šunkom pokazat će klincima da, iako je čitanje ozbiljna stvar, ono ne mora biti dosadno. Baš kako i sam kaže: „Pustolovina čitanja zanimljivih, šaljivih te pametnih dijelova lektire i ostalih djela, igra bombardiranja (aha!) isječcima odabranih tekstova i pun rukav plemenitih iznenađenja upriličit će posve novi ugođaj književnog teatra. Zaigrajmo knjigu!“. Iz mnoštva knjiga za djecu i mlade koje će biti izložene u prodajno-izložbenom dijelu Librića, Davor Schunk odabirat će najnovije naslove i predstavljati ih kroz igru i razgovor s autorima i posjetiteljima.

Zahvaljujući nastavku suradnje s Umjetničkom akademijom u Osijeku i ove godine će se održati program Kolektivno maštanje i ludovanje. Dolaze profesori koji maštaju, Nenad Pavlović i Hrvoje Seršić, a pratit će ih studenti Zdenka Šustić i Luka Vondrak. Zajedno će pokazati malim čitateljima kako se u uobičajenim stvarima i pojavama može pronaći nešto neobično, kako maštati i sanjati, „istraživat će priče i snove te stvarati nove“.

Na dan Sv. Nikole održat će glumci poseban program uz pomoć Bake Librić, a cijene dječjih knjiga taj dan bit će još povoljnije.

PROGRAM LIBRIĆ NA 24. SA(N)JAM KNJIGE U ISTRI

KOLEKTIVNO MAŠTANJE I LUDOVANJE

svaki dan u 17.30 i u 9.00 od 3. do 7. prosinca
(od ponedjeljka do petka)

Izvode: Zdenka Šustić i Luka Vondrak, glumci Umjetničke akademije u Osijeku

PRIČA ZA LAKU NOĆ BAKE LIBRIĆ

svaki dan u 19.00

POPODNE UZ SV. NIKOLU I BAKU LIBRIĆ

Četvrtak, 6. prosinca
od 17.30 do 19.30

PIKNIK SA ŠUNKOM

od 3. do 7. prosinca
(od ponedjeljka do petka)
u 10.00

Ponedjeljak, 3. prosinca
Davor Šunk i knjiga SVEMIRSKI TAKSI:
Aljoša Vuković, Davor Šunk (VBZ)

Utorak, 4. prosinca
Davor Šunk i knjiga NOGOMET ZA PET:
Sanja Polak, Darko Kreč (Mozaik knjiga)

Srijeda, 5. prosinca
Davor Šunk i knjiga: TONKA ĆE SUTRA:
Jelena Pervan, Vanda Čižmek (Semafora)

Četvrtak, 6. prosinca
Davor Šunk i knjiga: VERA U KNJIŽNICI:
Davorka Semenić Premec, Vanda Čižmek (Ibis grafika)

Petak, 7. prosinca
Davor Šunk i knjiga: KIBIBI I MALI BO:
Ana Đokić, Dubravka Kolanović (Knjiga u centru)