Proljetni praznici su kao stvoreni za druženje s vršnjacima, pohađanje edukativnih i zabavnih radionica i odlazak na predstave. A što se tijekom praznika u glavnom gradu školarcima nudi, a da je besplatno?

Edukativne i kreativne radionice

Primjerice, u Centru za kulturu Novi Zagreb od 03. do 07. travnja od 10:00 do 14:oo sati organiziraju kreativno druženje za djecu i mlade osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta. Program “Praznionica” nudi šarolik izbor aktivnosti , od sportskih do kreativnih. Igranje ping ponga, društvenih igara, izrada zidnih novina, crtanje stripa samo je dio proljetnog programa. Prijave se primaju izravno u Centru ili na e-mail adresu: czk@czk-novi-zagreb.hr  /099/214-3228 (Gordana Deriš, prof.)

Na drugom kraju grada, Narodno sveučilište Dubrava od 03. do 07. travnja organizira Međunarodnu radionicu animacije. U goste im stižu animatori Honza Příhoda i Tomáš Červený, predstavnici organizacije Animánie iz Plzeña u Češkoj te nagrađivani hrvatski animator Vjekoslav Živković, autor brojnih animiranih filmova i voditelj škole crtanog filma “Dubrava”.

Broj polaznika za radionicu je ograničen, a prijave su u tijeku na adresi e-pošte: alma.vragovic@ns-dubrava.hr. Prilikom prijave potrebno je navesti ime, prezime i dob polaznika te kontakt telefon. Radionica je u potpunosti besplatna i namijenjena je za djecu iznad 10 godina.

Besplatni program za djecu tijekom školskih praznika održava i Narodno sveučilište u Sesvetama u sklopu kojeg će se održavati radionica modeliranja i digitalne proizvodnje, likovna radionice te radionica izrade srednjovjekovnog oružja. Sav potreban materijal i pribor za djecu su osigurani.

Besplatne predstave za djecu

I Gradsko kazalište Žar ptica pobrinulo se da djeci na proljetnim praznicima ne bude dosadno. Od 04. do 08. travnja održavat će se “Naj, naj, naj festival” u sklopu kojeg će najmlađi moći pogledati 13 predstavaPredstave će se izvoditi svaki dan u 11:00, 17:00 i 19:00 sati.  Ulaznice se podižu na blagajni kazalište 1 sat prije početka predstave, a rezervacije nisu moguće. Raspored predstava pogledajte OVDJE.

Ove godine u vrijeme proljetnih praznika prvi puta u KNAP-u organiziraju kampus “Game lab” – trodnevni program radionica za djecu od 09 do 14 godina. U tri dana djeca će imati mogućnost pohađati čak tri radionice, i to radionicu pričanja priče, likovnu radionicu na kojoj će uz igranje igara na ploči moći kreirati vlastite likove te izraditi zajedničku igru te radionicu programiranja gdje će se upoznati s osnovama videoprogramserskih tehnika. Radionice traju 04., 05. i 6. travnja, a upisi su u tijeku.