Nakon što je uvela novi termin – “crnogorski stil” u modni riječnik objašnjavajući stil odijevanja svoje kćerkice Shiloh, Angelina Jolie objasnila je zašto je odijeva u odjeću koja je namijenjena dječacima i kako gleda na autonomiju i sposobnost odlučivanja svoje djece.

Za Entertainment Tonight objasnila je kako smatra da njezina kći ima pravo izraziti se na načine na koje želi, pa čak i ako ima samo četiri godine. Shiloh sama odabire odjeću zbog koje ponekad izgleda kao dječačić, a njezini roditelji to joj ne namjeravaju braniti. I ne samo to. Angelina modne izbore malene Shiloh doživljva “fascinantnima”.

Čini se kako se glumica ispravno postavila u ovom pitanju. Profesor sa prestižnog Sveučilišta u Yaleu, Richard Green, kazao je kako bi roditelji trebali podržavati djecu u ovoj fazi razvoja u kojoj djeca eksperimentiraju s odjećom. Ne samo da je to normalan, već je i zdrav dio odrastanja.

Djeca shvćaju da su dječak ili djevojčica već u dobi od oko tri godine. Shiloh zna da je djevojčica, ali ima stariju braću, pa je prirodno da želi biti poput njih, izgledati poput njih, igrati se kao oni i ponašati se kao oni.

Većina djece prođe tu fazu, a osobito ako joj roditelji ne pridaju previše pažnje, poput Angeline i Brada Pitta.

(Izvor: Entertainment Tonight)