Humanitarna akcija “PUN KOFER PRIJATELJSTVA” još uvijek traje, a budući da se približavaju  blagdani trebamo vašu pomoć da ovu akciju uspješno završimo.

Naime, cilj akcije je sakupiti 140 kofera u kojima bi se našle nove osobne stvari za svako dijete koje je na bilo koji način prošlo kroz igraonicu “Ganja” u Gunji. Do sada je rezervirano ili uručeno oko 50 kofera koji su jako razveselili male članove iz „Ganje“. Pozivamo vas da se u ovo predblagdansko vrijeme uključite u akciju i pomognete da svako dijete dobije svoj koferčić prijateljstva.

 

O akciji:

Na inicijativu Društva Naša djeca Grada Vinkovaca, Savez društava Naša djeca Hrvatske u suradnji s Društvima Naša djeca iz cijele Hrvatske pokrenuo je zajedničku humanitarnu akciju „Pun kofer prijateljstva“ za djecu s poplavljenih područja Vukovarsko-srijemske županije.

Nositelj akcije je Društvo Naša djeca Grada Vinkovaca koje se zajedno s Društvom psihologa Vukovarsko-srijemske županije od samog početka proglašenja stanja katastrofe u Vukovarsko-srijemskoj županiji zauzelo za djecu s poplavljenih područja kako bi im se organiziralo kvalitetno provedeno slobodno vrijeme i pružilo adekvatnu psihosocijalnu pomoć.

Cilj ove akcije je osigurati svakom djetetu poplavljenih područja Vukovarsko-srijemske županije pojedinačno putnu torbu (kofer) s najosnovnijim osobnim stvarima za svaku priliku. S obzirom na to da se djeca i njihove obitelji neće moći vratiti kući još nekoliko mjeseci, a u tom periodu će mijenjati adrese na kojima će boraviti, želimo im olakšati život “ptica selica” do povratka njihovim domovima.

Više o akciji “Pun kofer prijateljstva” saznajte na www.savez-dnd.hr

Način uključivanja u akciju, specifikaciju stvari koje trebaju biti u koferu, kao i sve ostale informacije možete dobiti na:

 

Društvo Naša djeca grada Vinkovaca

Predsjednik, gospodin Mario Perković
Tel. 098/177 2094
E-mail: dnd.vkci@gmail.com

 

Savez društava Naša djeca Hrvatske

Gospođa Snježana Krpes
Tel. 01/49 22 959
E-mail: info@savez-dnd.hr