Advent u Zagrebu, kojeg s veseljem svi očekuju, i mali i veliki, počinje u subotu 26. studenog i trajat će, zajedno s novogodišnjim događanjima do 08. siječnja 2017. godine. Svečani program započet će već tradicionalnim otvaranjem Adventa na Zrinjevcu i Europskom trgu, paljenjem ukrasnih lampica, otvara se i Ledeni park na Tomislavovom trgu, Zagrebačka božićna bajka na glavnom zagrebačkom trgu te mnogi drugi sadržaji.

Zagreb u adventsko vrijeme nudi pregršt događaja i manifestacija, za svakog ponešto. Stoga, nemojte dopustiti da djeca čekaju Djeda Božićnjaka pokraj kamina, pronađite ga u glavnome gradu jer smo uvjereni da je za najmlađe, ali i za nešto starije pripremio pregršt iznenađenja.

Ledeni Park na Tomislavcu

ledeni-park_zrinjevac

Uživaju li u vaša djeca na ledu? Ako da, onda ih obavezno odvedite na čarobnu zimsku idilu na ledu na legendardni Tomislavac. Osim zvukova dobre glazbe, dočekat će ih i mirisi i okusi raznih gastronomskih delicija kao i brojni kulturni sadržaji. Ako pak, vaš klinac nije vješt sa klizaljkama, uvijek može upisati školu klizanja koja se održava u sklopu Ledenog parka.

Kod Rudolfa – Strossmayerov trg

kod-rudolfa_strossmayerov-trg

Glavni junak čarolije Kod Rudolfa je naravno najdraži pomoćnik Djeda Božićnjaka – Rudolf koji će dočekivati svoje goste na Strossmayerovom trgu, slikati se s njima, upućivati ih u dnevna događanja, pozivati ih na pjevanje na pozornicu. Za najmlađe su predviđene i brojne druge aktivnosti  kao što su likovne i znanstvene radionice, jahanje ponija, pjevačke izvedbe školskih zborova, lutkarske predstave, crtići, doček Djeda Božićnjaka, kićenje jelke. Svakim danom od 11.00 do 18.00 sati program će biti posvećen djeci do 12 godina, a od 18.00 sati do ponoći odraslima.

Novi Advent – Novi Zagreb (MSU) i Ledena bajka Djeda Mraza (Zagrebački velesajam)

ledena-bajka_novi_zagrebU sklopu Novog Adventa uz MSU- smjestit će se pak 15-ak kućica s gastroponudom najpoznatijih zagrebačkih restorana, a sve posjetitelje očekuje i zabavni program, ali i radionice, namijenjene djeciVelesajam će pak postati Ledena Bajka Djeda Mraza u sklopu koje će se smjestiti dvorac Djeda Mraza, više od 30 eskimskih iglua, vanjska pozornica za održavanje priredbi i koncerata te veliko klizalište. U čarobnom dvorcu Djeda Mraza održavat će se Čarobne ture, namijenjene mališanima predškolske i školske dobi, slušat će se radosne božićne bajke, zamatat će se i uređivat pokloni zajedno s vilenjacima.

Priča s Griča – Advent na Vranicanijevoj livadi

vranicajeva-poljana

Prostor na Vranicanijevoj poljani na Gornjem gradu bit će uređen u stilu Šume Striborove Ivane Brlić Mažuranić, a takva će biti i ugostiteljska i suvenirska ponuda. No, organizatori su mislili i na vaše mališane stoga su za njih pripremili niz dječjih programa, poput slikarskih radionica i čitanja bajki poznate ogulinske književnice.

Žive božićne jaslice

zive-jaslice

Kad cinkuš zazvoni, žive jaslice na Kaptolu uprizorit će atmosferu događaja koji su promijenili ljudsku povijest. Svi posjetitelji i ovog će Adventa imati priliku vidjeti kako izgledaju žive božićne jaslice. Jaslice, štalica, građani Betlehema, domaće životinje, mudraci s Istoka i pastiri, odvest će vas u vrijeme Isusova rođenja i pružiti Adventu posebno ozračje. Ovaj jedinstveni projekt osmislili su djevojke i mladići zajednice Cenacolo koji su nekad bili na rubu života.

Izvor: Turistička zajednica grada Zagreba