Za četiri dana maškare preuzimaju ključeve grada, a neko novo lice preuzet će krunu i titulu kraljice Riječkog karnevala. Riječki karneval ne traje ni mjesec dana, ali feštat će se neprestano. Samo u gradu održat će se 70-ak manifestacija, od bordanja na rivi, bala u Guvernerovoj palači pa sve do dječje povorke u kojoj će sudjelovati više od pet tisuća malih maškara.

Veliko finale je 11. veljače na Korzu gdje će nastupiti preko 120 grupa i deset tisuća maskiranih sudionika. Karneval je najveći promotor Rijeke, ali i Hrvatske izvan ljetne turističke sezone. Proglašen je među tri najbolja na svijetu, a zanimljivo je da se od njega zaradi pet puta više novca no što se u njega uloži. Riječki karneval 2018. započinje 17. siječnja, prvim manifestacijama koje su uvrštene u program ovogodišnjeg Karnevala, a završava 14. veljače 2018.

Obnovljeni Riječki karneval prvi put je održan 1982.., kada su riječkim Korzom prošetale samo tri maškarane grupe –  “Lako ćemo”, “Pehinarski feštari” i “Halubajski zvončari.“ Cijeli raspored Riječkog karnevala 2018. možete vidjeti OVDJE.