Doktor Danijel Bursać ginekolog je u Kliničkoj bolnici Merkur u Zagrebu. Nakon radnih sati koje ni sam više ne broji njegov posao nije gotov. Tada liječničku kutu mijenja kimonom i djecu s teškoćama u razvoju besplatno trenira taekwondo. Od grada je nakon nekoliko upornih godina traženja dobio veći prostor, ali u katastrofalnom stanju. No prema svemu sudeći ni to ga neće spriječiti da ostvari što si je zacrtao.

Najvjerojatnije se radi o propuštanju izolacije s vanjske strane zgrade. Osim toga svi ti izlozi željezne konstrukcije su truli pa tako kod svake oborine voda dođe do pola dvorane, objašnjava ginekolog i trener Bursać.

Sa svojom ekipom volontera iz taekwondo kluba “Čigra” htio bi urediti dvije dvorane i popratne prostorije u kojima bi vježbala djeca s Down sindromom i drugim teškoćama u razvoju, ističe Bursać i dodaje da bi se u dvorani našlo mjesta i za odrasle.

Osobno sam se dugo vremena bavio taekwondom, i kao natjecatelj i kao sudac i kao trener. Ono što sam s vremenom uvidio da te vježbe koje se koriste u taekwondou bi njima svakako pomogle u njihovom svakodnevnom životu, napominje Bursać.

Neadekvatna dvorana

Dok ne nađe novac za uređenje, snalazi se kako zna i umije, a u dvorani koja mu je trenutno na raspolaganju zna vježbati i do 30-ero djece.

U novih 200 kvadrata mogli bi primiti još zainteresiranih, no od toga ih dijeli još puno posla i novca. Kako bi adekvatno uredili i opremili dvoranu potrebno im je 150 000 eura.

Dvorana ni sada nije besplatna. Za mjesečni najam i režije moraju izdvojiti oko četiri tisuće kuna. Kako će se sve to platiti ne zna, ali od svega odustati neće.

Osmijesi i zadovoljstvo na licima djece nakon treninga za njega su neprocjenjivi i dodatni su mu vjetar u leđa. Danijel je cijeli život posvetio djeci. Kad je dežuran porodi ih oko osmero, a nakon rađaonice trči u dvoranu. Iako bi mnogima pri samom pogledu na uvjete rada ponestalo hrabrosti i inspiracije, on s tim problema nema. Uvjeren je da će do jeseni ovdje biti dvorana. Držimo fige da ostvari što je naumio!