Grad Sisak postao je prvi grad u Hrvatskoj koji je svojim predškolarcima i školarcima omogućio zdravu dječju prehranu. Jelovnici se sastoje od puno žitarica, povrća i voća koje dolazi s lokalnih poljoprivrednih gospodarstava. Osoblje škola završilo je edukaciju za pripremu zdravih jelovnika kako bi djeca dobila sve što im je potrebno za zdrav i kvalitetan razvoj.

Nudimo jelovnik za uravnoteženu prehranu prosječnog djeteta koji pohađa nastavu u skladu s njegovom kronološkom dobi, ističe ravnateljica sisačke osnovne škole Azra Rađenović te dodaje da u školi postoje i sportski jelovnici te jelovnici za male dijabetičare.

Ovaj certificirani projekt napravljen je uz pomoć profesionalaca koji pripremaju dječje jelovnike prema individualnim potrebama.

Pratimo njihove tendere, nabavu, jelovnike koje već imaju, prilagođavamo se sustavu koji imaju u školi ili vrtiću, gledamo broj zaposlenih, na koji način se hrana servira, u čemu se servira i tek tada možemo ukalupiti jelovnik koji dajemo djeci da konzumiraju, ističe nutricionistica Diana Gluhak Spaić.

Ovo su primjeri koji bi i ostali trebali slijediti jer kako se kaže, u zdravom tijelu zdrav duh.