U Hrvatskoj je prošle godine zbog neoprezne igre na vagonima stradalo sedmero djece. Zbog selfija ili znatiželje – nije ni bitno jer jedno je dijete umrlo. Četrnaestogodišnja Anja koja je preživjela strujni udar od 25 tisuća volti i mjesecima se oporavlja, odlučila je svoju priču podijeliti s vršnjacima.

Osam mjeseci poslije govori o trenutku koji joj je prekinuo djetinjstvo. Početkom svibnja prošle godine, Anja se na zagrebačkom Zapadnom kolodvoru popela na vagon nakon čega ju je stresla struja i odbacila četiri i pol metra na pod. Opečena je po rukama, nogama i leđima i dosad je imala 10 operacija.

Sreća u nesreći je da je struja prošla kroz lijevu stranu tijela, a njezino srce nalazi se na desnoj strani. Nepromišljen potez gotovo ju ju je stajao života jer su posljedice strujnog udara često smrtonosne i nema organskog sustava koji nije zahvaćen tom ozljedom.

Strujni udar može se dogoditi čak i ako nismo u izravnom dodiru s vlakom, a opasnost vreba u radijusu od 2 metra. Stoga, za svoje vršnjake Anja ima jednu jako važnu poruku…