“Samo želim život” – poruka je to 3-godišnjeg Ivana iz Velike Gorice koji boluje od leukemije i hitno treba donora koštane srži. Nitko iz njegove obitelji nije mu kompatibilan donor pa su javno pozvali ljude da se upišu u registar darivatelja matičnih stanica.

Nakon toga Zakladu Ana Rukavina građani su zasuli pozivima i pitanjima gdje i kako mogu pomoći. Mali Ivano na noge je digao i sve svoje sugrađane iz Velike Gorice. Stotine ljudi čekale su satima u redu kako bi se upisali u registar.

U registar se mogu upisati svi zdravi građani od 18 do 40 godina. Prvi korak je popunjavanje pristupnice i zdravstvenog upitnika. Nakon popunjavanja pristupnice daje se uzorak krvi koji kasnije ide na tipizaciju.

Dosad je obavljeno 55 tisuća tipizacija, a u jednom danu upisalo se novih 54o darivatelja. I Hrvatska vojska se digla na noge, 44 vojnika također se upisalo u registar darivatelja matičnih stanica. Prošle godine registar je pomogao 80 bolesnika, od čega je devetero djece. A maleni Ivano svog donora još čeka!