Najnoviji trend u svijetu ljepote dobio je novo ime – maderoterapija. Maderoterapija je tehnika uklanjanja narančine kore uz pomoć masaže s rezbarenim drvenim valjcima koji podsjećaju na one iz bakine kuhinje.

Ključ masaže je u valjcima koji su rađeni po uzoru na one iz Kolumbije – majke maderoterapije. Rezultati su vidljivi već nakon pet tretmana, sve se radi površinski i nema opasnosti od zadobivanja podljeva i modrica. Tretman traje od pola sata do 45 minuta.

Maderoterapija najčešće uključuje masažu nogu, trbuha i nadlaktica uz pomoć posebnih drvenih valjaka. Cijena tretmana kreće se od 150 do 250 kuna.

Hit u Hrvatskoj

Najnoviji trend uklanjanja celulita u Hrvatsku je stigao iz Srbije, a lista čekanja za maderoterapiju je mjesec dana. Osim što smanjuje narančinu koru, maderoterapija pomaže svima koji imaju problema s cirkulacijom, tonusom mišića ili zadržavanjem vode. Korištenje ove metode ne preporučuje se osobama s proširenim krvnim žilama.

Sve je veći broj kozmetičkih salona koji u svojoj ponudi imaju maderoterapiju, a na edukaciju u Hrvatsku počeli su dolaziti i maseri iz susjednih zemalja – Austrije i Njemačke.