Mnoge žene su se zapitale kako je moguće da sedam sati nakon porođaja vojvotkinja od Cambridgea Kate Middleton tako dobro izgleda. Vrlo brzo se otkrilo da se tajna besprijekornog izgleda krije u hipnoporođaju.

Hipnoporođaj je vrsta terapije koja pruža iskustvo prirodnog porođaja s manje boli. Bit ove terapije je naučiti kako biti miran, opušten i riješiti se straha od poroda. Trudnica uz pomoć tehnika disanja, opuštanja, meditacije, vizualizacije i načina prehrane uči prihvatiti porođaj kao prirodni fiziološki proces.

Cijena tečaja

U Hrvatskoj ova metoda nije nepoznanica. Kako bi porod prošao što bezbolnije hrvatske trudnice je koriste već punih deset godina. Tečaj opuštenog porođaja traje 12 sati i najčešće se organizira u četiri radionice po tri sata. Optimalno vrijeme za dolazak na tečaj je drugo tromjesečje trudnoće, no može se doći tijekom cijele trudnoće. Cijena tečaja iznosi 1500 kuna.

A što na hipnoporođaj kaže medicinska struka? Ona pozdravlja svaku opciju koja pogoduje pripremi buduće majke. Na kraju, ipak je najvažnije da porod prođe što bezbolnije i da mama i beba što brže dođu k sebi.

[PROČITAJTE JOŠ: Hipnoporod ili opušteno rađanje]