Iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci u nedjelju 13. srpnja u 10 sati startala je najduža do sada biciklistička vožnja u Hrvatskoj tijekom koje će sudionici na biciklima tijekom 5 dana i u pet etapa voziti ukupno 1655 km – od Osijeka do Benkovca. Samom startu vožnje prethodila je  predaja vrijedne donacije djeci SOS Dječjeg sela Ladimirevci – 4 kućanska aparata, desetak bicikala i ostalih dječjih prijevoznih sredstava,te 17 higijenskih paketića, za svaku SOS obitelj po jedanprikupljeni zahvaljujući brojnim donacijama.

Biciklijada pod nazivom „Veliki za male“ održava se za djecu u SOS dječjim selima Ladimirevci i Lekenik, za djecu s posebnim potrebama i poteškoćama u razvoju u Virovitici kao i za pojedinu djecu koja su izvan ovih institucija, a ući će u ovaj projekt kako bi se pomoglo obiteljima koje su u teškoj materijalnoj situaciji i onima kojima su djeca oboljela ili imaju poteškoće u razvoju.

U petodnevnoj vožnji dugoj 123 sata sudjelovat će 11 biciklističkih rekreativaca iz Osijeka uz pratnju, koji su odlučili pokazati da djeca diljem cijele Hrvatske nisu zaboravljena. Uz pomoć biciklističkih klubova, humanitarnih i sportskih udruga te pojedinaca na etapama puta prikupljat će se sportska oprema, dječji bicikli, romobili, role i skateboardi koji će biti darovani djeci u SOS Dječjem selu Lekenik.

„Donacije poput ove vesele nas, pogotovo jer se njima doprinosi aktivnom sudjelovanju u slobodnim aktivnostima djece o kojoj brinemo u SOS Dječjim selima, ali također i ostaloj djeci iz sustava socijalne skrbi za koje se radi ova akcija“ –  rekao je direkotr SOS Dječjeg sela Ladimirevci Zoran Relić na samom startu.

Iza cijeloga projekta koji je pripreman mjesecima stoje vrijedni biciklistički rekreativci (organizirani u „KEKS – Klub za ekspedicionizam i sport, i Građanska inicijativa „Veliki za male“ iz Osijeka prepoznatljivi po tomu što već posljednjih nekoliko godina organiziraju biciklističke ultramaratone humanitarnog karaktera (Osijek-Knin, Ilok-Dubrovnik itd.)

Više informacija o udruzi SOS Dječje selo Hrvatska  i načinima doniranja potražite na internetskoj stranici  www.sos-dsh.hr