O divnim mladim ženama, studenticama psihologije koje svakog utorka ulaze u sobe teško bolesnih malenih pacijenata u Klinici za dječje bolesti Zagreb i pričama, igrokazima i predstavama im “barem na trenutke vraćaju djetinjstvo” već smo pisali u travanjskom intervjuu, pa nam je neizmjerno drago da su njihov trud prepoznali i na fakultetu.

Naime, na temelju mišljenja Povjerenstva za nagrade, Fakultetsko vijeće Filozofskog fakulteta u Zagrebu donijelo je Odluku o dodjeli nagrade Franjo Marković studenticama psihologije Mirni Čagalj, Luciji Čoga, Antoniji Ćosić te Ivani Glavaš za rad na projektu Ispričat ću ti priču. Nagrade su dobitnicama te ostalim dobitnicima drugih nagrada i priznanja bile dodijeljene na svečanoj sjednici povodom Dana fakulteta koja se ove godine obilježavala u petak 17. listopada 2014.

Projekt je krenuo u ožujku 2012. pod okriljem Pedijatrijskog psiho-onkološkog centra, na Zavodu za dječju onkologiju i hematologiju pod vodstvom specijalistice kliničke psihologije Marte Benko.

Njihov cilj je povećati kvalitetu boravka djece koja su dugo hospitalizirana. Ostvaruju ga kroz pričanje terapijskih priča i održavanje predstava. Naime, svakog utorka u Klaićevoj bolnici djevojke prestaju biti studentice psihologije te postaju vile, čarobnice, lovci, hrabri junaci ili šumska stvorenja koja vode mališane izvan zidova bolnice u daleke magične svjetove.

Čestitamo, bravo i samo tako naprijed!

ispricat cu ti pricu