Sinoć je u kinu Tuškanac u Zagrebu svečano proglašen dobitnik druge nagrade Film za 5. Osamdesetak gimnazijalaca Privatne umjetničke gimnazije odabralo je film Kauboji te je nagrada, koju je izradila Adriana Rossi na svili dodijeljena producentici filma Suzani Pandek te glumcu Hrvoju Barišiću. Zanimljivo je da je drugoplasirani od 11 filmova iz hrvatske produkcije, koje su učenici odgledali u ovoj školskoj godini, Šuti Lucasa Nole.

Film za 5, projekt je kojeg je u školskoj godini 2012./13. pokrenula Privatna umjetnička gimnazija s pravom javnosti, kako bi gimnazijalcima približila suvremenu hrvatsku kinematografiju, koju nisu aktivno pratili. Postupak kojim se dodjeljuje nagrada je specifičan. Gimnazijalci prvo odlaze s profesorima u kino pogledati film, zatim po dolasku u školu pišu osvrt o pogledanom filmu te ga ocjenjuju s ocjenama od 1 do 5. U školi se onda organizira okrugli stol s redateljem filma pa učenici imaju priliku čuti autorsko viđenje snimljenog djela i postaviti im vlastita pitanja. Na kraju školske godine, učenici tajnim glasovanjem odabiru film koji ih se najviše dojmio. Nagradu, likovni rad učenika, dobiva film s najvišim ocjenama i najviše glasova na tajnom glasanju.

Svi učenici Privatne umjetničke gimnazije tako su ove školske godine pogledali filmove: Obrana i zaštita, Šegrt Hlapić, Kauboji, Nije sve u lovi, Visoka modna napetost, Djeca jeseni, Šuti, Projekcije, Vis-a-Vis, Hitac i Majstori. U školi su gostovali redatelji Bobo Jelčić, Tomislav Mršić, Dario Pleić, Silvije Petranović, Filip Šovagović, Lukas Nola, Zrinko Ogresta, Robert Orhel i scenarist Zvonimir Munivrana i glumac Janko Popović Volarić.