Ove godine tradicionalna biciklijada u Lekeniku koju organizira SOS Dječje selo Lekenik okupila je nešto manji broj sudionika nego prijašnjih godina. Zbog najave lošeg vremena ipak je manje od stotinjak biciklista ove subote iskoristilo dan u ugodnom druženju te vožnji po makadamskoj stazi dugoj 10 km kroz turopoljsku šumu.

Biciklijadu su podržali svojim dolaskom Ride it Sisak i prijatelji iz Zagreba, Siska, te okolice Lekenika. Ove godine SOS biciklijadu su podržale Hrvatske Željeznice te omogućile prijevoz vlakom iz Zagreba za Lekenik po povlastici od 40% i prijevoz bicikala sukladno tarifama povlastice „Biciklom na vlak“, nekoliko sudionika SOS biciklijade iskoristili su ovu mogućnost prijevoza za dolazak iz Zagreba.

Djeci u SOS Dječjem selu Lekenik, a i mnogim drugima, bicikl je osnovno prijevozno sredstvo koje daje slobodu kretanja pomažući u obavljanju svakodnevnih poslova ili pak uživanje s prijateljima. Stoga su prijatelji SOS Dječjeg sela Hrvatska i tijekom godine na razne načine davali doprinose, bilo da je riječ o popravku i održavanju bicikla, zamjenskim djelovima ili donacijama za vozni park razigrane djece. Ove godine Selu je donirano nekoliko rabljenih bicikala.

Pedaliranje do rijeke Odre zaslužilo je kratki odmor koji su djeca iskoristila za igru i osvježenje uz sokove, a na povratku u SOS Dječje selo Lekenik dočekao ih je ručak – gulaš iz kotilića i hrenovke u pecivu. Povratak su začinili sportskim igrama kao krunom na kraju dana, dok su za vrijeme natjecanja u spretnosti vožnje bicikla na poligonu i nogometne utakmice igrališta bila ispunjena dječjim smijehom i navijanjem.

Direktor SOS Dječjeg sela Lekenik Mario Čović nije krio zadovoljstvo uspješno organiziranom biciklijadom: “Žao nam je što ove godine nismo okupili više sudionika, no bitna je volja i s veseljem očekujemo slijedeću bicikijadu. Želja nam je da naši prijatelji i donatori provedu dan u druženju s djecom za koju skrbimo i da dalje budu uz nas te nas podrže na načine na koje mogu.“