Pulcinella Awards 2017 u organizaciji RAI-a održan je prošli vikend 21. put, ovaj put u Torinu, a jedini hrvatski predstavnik izabran u veliko finale bila je nezavisna produkcijska kuća Recircle sa svojom već uspješnom animiranom serijom za djecu Mišo i Robin koja mališane u Hrvatskoj nedjeljom uveseljava na drugom programu HRT-a

Nakon što su se velike inozemne TV-kuće zainteresirale za Recircleovu animiranu seriju, simpatični Mišo i Robin i dalje osvajaju svjetsku javnost i promoviraju hrvatsku animaciju. U konkurenciji jakih snaga svjetskih animiranih filmova, “Mišo i Robin” ušli su u veliko finale kategorije Best Preschool TV Series (najbolja TV serija za predškolsku dob), s animiranim fimovima iz Italije, Njemačke i Velike Britanije.

Animiranu seriju Mišo i Robin stvorio je tim kreativaca okupljen u produkcijskoj kući Recircle, preko natječaja za dječji program Hrvatske radiotelevizije, a prema predlošku iOS aplikacije za djecu “Adventures of Choro and Robin”. Serijal možete pratiti na drugom programu HRT-a nedjeljom ujutro, u sklopu magazina za djecu Juhuhu.

Produkcijsku kuću Recircle osnovali su 2009. Denis Valentić, kreativni direktor, illustrator i scenarist, i Minja Miljana Dragičević, CEO i producentica. Danas Recircle čini tim specijaliziran za animaciju, ilustraciju i dizajn aplikacija, među kojima su posebno zapažene one za djecu.

Autori Miše i Robina dizajneri su i animatori Vjekoslav Živković, Marija Ivšić i Denis Alenti, a uz njih kreativni tim čine koscenaristica Martina Čip Škulić, dječja psihologinja Ana Nukić, autor uvodne pjesmice Srđan Gulić Gul, londonska skladateljica Ana Roman i nevelika ekipa sjajnih mladih animatora. Glasove junacima posudili su Ana Vilenica, Krsto Bošnjak i Marko Jelić, a pripovjedačica je Jelena Buljan. Producentica serije je Miljana Dragičević.

Osim Miše i Robina, Recircle je trenutno u predprodukciji animirane serije “Mali Tko Tko”, koja se također razvija iz aplikacije za djecu. Recircle i njegov “Mali Tko Tko“ već su privukli pažnju BBC-evog Cbeebies, ali i nagrađivanog engleskog pisca Simona Rolpha, čija se serija “Wussywat the Clumsy Cat” trenutno prikazuje na Cbeebies. Simon Rolph na ovom projektu preuzima ulogu glavnog pisca serije, a u koprodukciju uključit će se njegov Big Fat Studio.