Mnogo je različitih razvojnih pristupa i terapijskih postupaka u radu s djecom. Jedan od njih predstavljena je na Greenspan Floortime konferenciji održanoj 19. ožujka 2016. u hotelu Panorama u organizaciji Kabineta Korneo. Sudionici konferenciji bili su roditelji i stručnjaci iz gotovo svih zemalja regije.

Jedan od vodećih svjetskih stručnjaka na području dječje razvojne psihologije i direktor američkog FLOORTIME CENTERA, Tim Bleecker, održao je cjelodnevno predavanje o navedenom razvojnom pristupu. Specifičnost ovog načina rada s djecom je u susretanju djeteta na njegovoj trenutnoj razvojnoj razini slijeđenjem njegova vodstva i nadograđivanje njegovih sposobnosti i vještina u svrhu poticanja razvoja.

Floortime pristup primjenjuje se u radu sa svom djecom s poteškoćama u razvoju (djeca s teškoćama u učenju, djeca s teškoćama regulacije ponašanja, djeca s autizmom, djeca s emocionalnim teškoćama,…). Pokazao se izvrsnom metodom posebice u radu s djecom s komunikacijskim i socijalizacijskim poteškoćama. Stoga su sudionici konferencije, koja je bila namijenjena ne samo stručnjacima, već i roditeljima, mnogo naučili i proširili svoja znanja.