U sklopu programa svečanog zatvaranja 9. festivala hrvatske drame za djecu Mali Marulić u četvrtak, 14. travnja 2016. u Gradskom kazalištu lutaka Split dodijeljene su nagrade najboljim ostvarenjima u nekoliko kategorija. Stručni žiri u sastavu Renata Carola Gatica, Lina Vengoechea i Ivor Martinić proglasio je slijedeće nagrade:

• Nagrada za likovno rješenje lutaka i scenografije – NISI HRVATIN za predstavu TRSATSKI ZMAJ, Gradskog kazališta lutaka Rijeka (autora i redatelja Davida Petrovića i Alexa Đakovića)

• Nagrada za najbolju mušku ulogu – FRANJI ĐAKOVIĆU za uloge Jure, Slineše i Automata u predstavi MOJ PRIJATELJ MAČKODLAK Gradskog kazališta lutaka Split (autorice Olje Savičević Ivančević, redatelja Ivana Plazibata)

• Nagrada za najbolju žensku ulogu – LARI ŽIVOLIĆ za ulogu Jelice u predstavi MOJ PRIJATELJ MAČKODLAK, Gradskog kazališta lutaka Split

• Nagrada za najbolju režiju – IVANU PLAZIBATU za predstavu MOJ PRIJATELJ MAČKODLAK, Gradskog kazališta lutaka Split

• Nagrada za najbolji dramski tekst – HRVOJU ZALARU za predstavu MOJA OBITELJ I JEDAN JEŽ, Kazalište Smješko, Zagreb

• Nagrada za najbolju predstavu u cjelini – predstavi U POTRAZI ZA DIJAMANTNOM SUZOM Gradskog kazališta Požega (autorski projekt Vanje Jovanovića i Ivana Pokupića, pod mentorstvom Maje Lučić i Tamare Kučinović).

Posebnu nagradu dodijelio je i dječji žiri kojeg čine učenici splitskih osnovnih škola: Korina Klarić, Robert Kovačević, Lovre Kaleb, Ula Reić i Laura Zoraja. Oni su najboljom ocijenili predstavu MOJA OBITELJ I JEDAN JEŽ (autora Hrvoja Zalara, režija Ivana Boban) u produkciji Kazališta Smješko iz Zagreba.

9. Mali Marulić održao se od 11. do 14. travnja, u četiri dana održalo se ukupno 18 programa u Gradskom kazalištu lutaka, Gradskom kazalištu mladih, dvije osnovne škole i knjižnici. Nastupilo je 7 kazališta, održane su četiri slušaonice radio-igre za djecu u splitskim osnovnim školama u suradnji s Dramskim programom Hrvatskog radija,

Festivalske izvedbe pratilo je više od 2000 posjetitelja.