Već prvi mali izvođači koji su nastupili na samom otvorenju Dječjeg sajma i Sajma za bebe u Rijeci, dječji zborovi “Mali Riječani” i “Morčići”, nagovijestili su da nas čeka trodnevna urnebesna zabava za klince i roditelje, bogata programom, zabavom i šarenilom.

Sajam je otvorila direktorica Maja Kojundžić koja je osim dobrodošlice svim posjetiteljima, uručila i donaciju organizatora udruzi U.Z.O.R., jer osim komercijalnog i zabavnog, ovaj Sajam ima i humanitarni karakter.

Što ćete vidjeti i doživjeti na Sajmu?

Najmlađi posjetitelji već prvog su dana stvarali najveću gužvu oko pozornice. Naime, Dvorana mladosti na Trsatu od otvorenja u 12:00 sati napunila se dječjom pjesmom, veseljem i smijehom što je trajalo bez prestanka do samog kraja prvog dana. Dječji sajam prije svega ima na umu djecu i njima nastoji ovo događanje učiniti što uzbudljivijim i zabavnijim. Tako su pred mnoštvom velikih i malih prvog dana nastupali osnovnoškolci iz škola Trsat, Pehlin, Pećine, Ivana Zajca, Gornje Vežice i Grivica, koji su publiku počastili pjevanjem, plesom i igrokazom. Posebno su slatki bili mali izvođači iz riječkih vrtića koji su izmamili najviše osmjeha i najviše fotoaparata.

Svoj program pripremili su i sponzori, pa su klinci plesali sa Medom Štedom, igrali se sa Becutanom i PIK-om te trčkarali okolo sa balonima i poklonima koje su pripremili izlagači.

Osim bogatog programa i proizvoda po povoljnim cijenama, na Sajmu možete saznati što riječke udruge i škole nude za svoje mališane, možete jesti bombone i šetati, igrati se balonima, slikati se s neobičnim crtanim likovima,  isprobati “vožnju” u vatrogasnoj dizalici, crtati, plesati i još mnogo toga.

Nikako ne propustite ovo radosno druženje u Rijeci. Sajam traje još u subotu i nedjelju, 16. i 17. svibnja, a otvoren je od 9:00 do 19:00 sati.

Kako nam je bilo u petak, pak, pogledajte u galeriji fotografija ispod članka.
(JK)