Art-kino nastavlja s programom Škola u kinu, prvašići gledali «Profesora Baltazara» i filmove Zagrebačke škole crtanog filma.

Prvi razredi riječkih osnovnih škola u Art-kinu pogledali pet filmova iz ciklusa «Profesor Baltazar» te lutkarske filmove «Srce u Snijegu» i «Yummie, Yummie» čime su posebno obrađeni ključni pojmovi i razlikovanje crtanog i lutkarskog filma.

Krajem listopada druge razrede očekuje tema filmske priče uz filmove «Crveni balon» i «Kauboj Jimmy», tijekom studenog treći će se razredi u baviti temom dječji film uz «Vuka samotnjaka» te odabrane kratke filmove, za četvrte je razrede pripremljena usporedba filma s književnim djelom («Družba Pere Kvržice»). Stariji osnovnoškolci će u studenom i prosincu baviti animiranim filmom (peti razred – «Tajna Kellsa»), filmskim izražajnim sredstvima (šesti razred – «Mama, volim te»), igranim filmom (sedmi razred – «Potjera za zlatom») te scenarijem i knjigom snimanja (osmi razred – «Vratar Liverpoola»).

Škola u kinu je projekt koji je nastao 2009. godine u suradnji s Hrvatskim filmskim savezom, Odjelom gradske uprave za odgoj i školstvo i Odjelom gradske uprave za kulturu Grada Rijeke. Program sufinancira Grad Rijeka i Hrvatski audiovizualni centar, a cjelokupni je program slobodan, odnosno ne naplaćuje se. Od samog početka programa Škola u kinu svake je godine sve veći odaziv riječkih osnovnoškolaca, a samo je prošle godine kroz program oko 7000 učenika.
Navedeni je projekt od početka zamišljen kao nadopuna nastavi medijske kulture u riječkim osnovnim školama s ciljem osvješćivanja, primicanja i razvoja filmske kulture kod djece. Do sada su u realizaciji ovog projekta sudjelovali učenici brojnih riječkih osnovnih škola koji su u više navrata organizirano dolazili u kino te gledali nacionalne filmske klasike ili pak vrijede svjetske filmske naslove kako igrane i animirane tako i dokumentarne. Cilj je ovog projekta razvijati kod djece interes za film od najranije dobi te omogućiti bolje razumijevanje filmske kulture općenito.

Program Škola u kinu će se i ove godine održavati u Art-kinu Croatia te sastavljen poseban program za prvo polugodište koji se nadovezuje na teme medijske kulture u pojedinim razredima osnovne škole. Prije samih projekcija filmova za učenike su pripremljena i kratka uvodna predavanja o nastavnim temama koje se obrađuju tijekom godine kao i o filmovima koji su vezani uz te teme, a sve u cilju ispunjavanja zadaća nastavnog područja medijske kulture. Program je vezan uz razne filmske primjere: od filmova nastalih u školskim filmskim radionicama, preko suvremenih igranih i animiranih filmova do domaćih i stranih filmskih klasika.

Program od listopada do studenog 2014. godine pokriva nastavni plan za prvo polugodište osnovnih škola, dok će program od veljače do lipnja 2015. godine pratiti drugi dio nastavnog plana polugodišta.