Mnoge mame znaju i često im se dogodi da nemaju volje izaći u grad, ići na izlet ili putovanje s bebom i malom djecom, jer sama pomisao na sve stvari koje treba spakirati, na koje treba misliti i koje treba vući sa sobom, izaziva u njima nervozu. Imajući na umu navike današnjih mama koje uz posao i obitelj nemaju previše vremena i treba im brza organizacija, Frutek je nedavno predstavio novu liniju Frutek kašica u praktičnoj ambalaži – vrećici na istiskivanje.

Frutek već 40 godina provjereno kvalitetno proizvodi nektare, sokove i kašice za bebe i djecu. Garantiraju za sastojke koje stavljaju u proizvode, ne koriste šećere i trude se djeci nuditi raznolike okuse i ukusne kašice koje će voljeti papati. No sad su odlučili ići korak dalje i pozabavili su se pitanjem kako što bolje uklopiti hranjenje i užinu u život aktivnih, zaposlenih mama koje trebaju praktična i što jednostavnija rješenja.

Nove kašice funkcioniraju kao samostalni obrok i idealna su užina u svakoj prilici. Kod kuće, a posebno izvan kuće, jer vam više ne treba pribor, odnosno posudica i žličica. Nakon otvaranja, mališan samostalno istiskuje sadržaj kašice iz vrećice. S ambalaže ga gledaju veseli ježić i mišić, pa osim što uživa u novim okusima, dijete se kroz igranje samostalno hrani.

Nakon predstavljanja nove voćne kašice s pravim jogurtom i voćne kašice s punozrnatim žitaricama, došlo je vrijeme da ih testiraju i isprobaju mame u realnom vremenu i svojoj svakodnevici.

Što su rekle mame?

Novu Frutek kašicu isprobala je Margarita Tomić Seiter poznata i kao @internetmater i njen preslatki Rudi. Svoj su Frutek popili na klupici u parku. Rudi je naime često gladan, a osim toga je i velik. A kad si velik onda sve hoćeš raditi sam.

On je odrastao i premda ne zna beknuti ništa osim duda, di je i tu je, on je velik. Veliki drama queen koji ne želi da ga se hrani. Okreće glavu, gura žlicu i viče odrešito i piskutavo NE.“, piše mama Margarita i dodaje da je njoj nova ambalaža došla kao naručena. Nema više igranja žličicom, razmazanih kašica po cijelom stanu i Rudiju, nema otpora i nereda.

Šalu na stranu, Margariti i njezinim klincima svidjele su se nove kašice u vrećici, jer u brizi za klince ova mama jako cijeni praktičnost. Tome ju je naučila njezina mama.

Još je jedna mama, Petra Ninčević poznata i kao @lipstick_mom_petra, ponudila nove kašice svom Lukasu i Loti. Ona je kašice uzela na jedan od svojih izlazaka u grad. S okusom su bili zadovoljni, ali im je upravo nova ambalaža bila baš fora.

Ambalaža im je fora jer kad pojedu kašicu, onda se igraju čepom i pokušavaju ga namontirati nazad, tako da tu ‘kupimo’ i malo mira. Plus, nema potrebe da nosimo dodatnu aparaturu u vidu žličica, posudica ili sl. Ovo mi je najpraktičnije jer mi se masu puta dogodilo da kupim kašicu u staklenci „on the go“, ali skužim da nemam žličicu, pa moram sjesti u neki kafić i žicati da mi daju žličicu od čaja kako bih mogla nahraniti dijete.

Vrijedi biti mudar i praktičan i – probati

Naravno da je uvijek najbolje djetetu ponuditi svježe kuhani obrok iz mamine kuhinje, ali kad smo u pokretu, izvan svog doma i znamo da bi od skakanja po parku, svježeg zraka i igranja maleni mogli ubrzo zavapiti “Mama, mi smo gladni“, dobro je imati užinu koja će ispuniti svoju svrhu. Nahranit će dijete kvalitetnim sastojcima (voćem, jogurtom i žitaricama), skratiti i umanjiti pothvat hranjenja žličicom, potaknuti klince i klinceze da se samostalno hrane i dati im nešto novo i zanimljivo za proučavanje dok probavljaju pojedenu kašicu.

Frutek kašice su idealne za bebe starije od 8 mjeseci i sve mališane koji su aktivni i u pokretu. Probati ih smiju i mame, jer i one često itekako ogladne dok trče za svojim klincima po igralištu, igraonici ili parku.