Već smo odavno zakoračili u sezonu prehlada. Nosići cure, oči suze, grlo pecka, disanje je otežano, a kašalj nas guši. Posebno su osjetljiva djeca kojima treba ojačati imunitet i pomoći da se othrvaju tim zimskim boljkama.

Sve je više roditelja, među kojima prednjače oni čija djeca imaju problema s alergijama i česte upale dišnog sustava praćene kašljem, koji pribjegavaju “starim” i alternativnim receptima. Među njima je svakako magareće mlijeko. Recept je star, ali istraživanja su nova, a upravo ona sve više dokazuju da magareće mlijeko ima vrlo visoke razine “dobrih” i zdravih omega-3 i omega-6 masnih kiselina. One između ostalog pomažu organizmu da koristi važne vitamine i minerale iz hrane i time pomažu u izgradnji imuniteta.

Magareće mlijeko bogato je i kalcijem, ima 60 puta više vitamina C od kravljeg mlijeka, vitamine A, D, E i F, visoke količine magnezija, kalcija, fosfora, kalija, cinka. U ovom se mlijeku nalazi i enzim lizozim, poznatiji i kao “antibiotik tijela” zato što ima antibakterijska i antivirusna svojstva te sprječava razne upalne procese u probavnom sustavu.

Djeci je magareće mlijeko jako ukusno, jer je slatkastog okusa te je po sastavu najsličnije majčinu mlijeku i najbolja zamjena za kravlje mlijeko. Pokazalo se da djeca koja su alergična na proteine iz kravljeg mlijeka jako dobro prihvaćaju magareće mlijeko. Djeca koja pate od čestih bronhitisa, alergijskih reakcija, upala dišnog sustava ili astme, pokazuju smanjenje simptoma nakon konzumiranja magarećeg mlijeka.

Kozmetika na bazi magarećeg mlijeka – prirodna, blaga i učinkovita

Osim što blagotvorno djeluje iznutra, magareće mlijeko čini čuda i izvana, odnosno za kožu. U antici su ga žene često koristile za njegu tijela.

Posebno se preporučuje onima koji imaju problematičnu kožu – bilo da se radi o suhoj koži, koži sklonoj prištićima, crvenilu, nadraživanju, seboreji ili psorijazi, alergijskim reakcijama i ekcemima, ljuštenju bilo koje vrste ili preosjetljivosti na kozmetičke proizvode.

Kozmetika na bazi magarećeg mlijeka djeluje antivirusno i antibakterijski, umiruje kožu i daje joj vlažnost, hrani je i štiti, a da pri tom u sebi nema aditiva, konzervansa, emulgatora niti umjetnih mirisa.

Darujemo prirodne i ekološke kremice i sapun na bazi magarećeg mlijeka!

OPG Ciganović nalazi se u Ivanić Gradu, a vode ga Neven, njegova supruga Katarina i njihovo petero prekrasne djece. Svoje poljoprivredno gospodarstvo započeli su prije više godina s jednim magarcem, nudeći samo magareće mlijeko. Danas imaju 50-ak magaraca, surađuju s fakultetom, educiraju se na simpozijima, surađuju s laboratorijima i razvijaju vlastitu liniju kozmetičkih proizvoda na bazi magarećeg mlijeka.

Našim čitateljicama, koje imaju problema s kožom i smiju je tretirati samo prirodnim proizvodima, žele pokloniti:
1 x melem na bazi magarećeg mlijeka
1 x noćna krema na bazi magarećeg mlijeka
1 x sapun na bazi magarećeg mlijeka

Više o proizvodima pročitajte OVDJE.

DOBITNICI POKLON PAKETA SU:

1 x melem na bazi magarećeg mlijeka: MANUELA ŠEGAVČIĆ, OGULIN

1 x noćna krema na bazi magarećeg mlijeka: SUZANA PIŽETA, MARUŠEVEC

1 x sapun na bazi magarećeg mlijeka: BOŽENA MATIĆ, SISAK

Čestitamo sretnim dobitnicama, a ostalima se zahvaljujemo na sudjelovanju!