Prehrana djeteta u prvim godinama života od iznimnog je značaja za njegov daljnji razvoj, pa osim na zdravlje, neposredno utječe i na njegovu sposobnost komuniciranja, razmišljanja, učenja novih stvari i svijeta koje ga okružuje te prilagodbe na situacije u kojima se nalazi.

Dojenjem pružate najbolju zaštitu svom djetetu, no u trenutku kada prestanete dojiti, morate donijeti važnu odluku: koje mlijeko odabrati? Ta odluka je itekako važna jer je mlijeko i nakon 1. godine života među najvažnijim i najpotpunijim namirnicama u prehrani djeteta, pa je tako djetetu u dobi od 1. do 4. godine potrebno dnevno oko 500 ml mlijeka ili adekvatne zamjene.

Ključni sastojak mlijeka su bjelančevine. Jeste li znali da su bjelančevine, uz vodu, najprisutniji sastavni dio tijela?

Sve počinje s majčinim mlijekom – jedinstvena kvaliteta bjelančevina u majčinu mlijeku upravo je ono što ga čini tako posebnim. Majčino mlijeko u početku sadrži više bjelančevina jer su one potrebne djetetu zbog ubrzanog rasta, a kasnije se količina bjelančevina u majčinu mlijeku smanjuje jer rast vašeg djeteta usporava. Nije li to izvanredno!

Medicinski stručnjaci i istraživači smatraju da su bjelančevine najvažnije hranjive tvari, ne samo za rast, već i za zdravlje i razvoj vašeg djeteta. Toliko su važne da kažu da kvaliteta i količina bjelančevina koje dijete dobiva u ranoj dobi mogu utjecati na njegovo buduće zdravlje!

NAN mlijeka za dojenčad i malu djecu napravljeno su prema posebnom patentiranom procesu proizvodnje te sadrže optimalnu kvalitetu i količinu bjelančevina.

Novost u asortimanu su NAN mlijeka u tekućem formatu, praktičan i hranjiv izbor za dojenčad od 6 mjeseci (NAN 2), 10 mjeseci (NAN 3) te malu djecu nakon godine dana, kao zamjena za kravlje mlijeko (NAN 1+). Proizvodi se koriste kao tekući dio u vrijeme i nakon perioda dohrane i trebaju biti samo dio raznolike prehrane.

Tekući NAN sadrži optimalnu količinu hranjivih tvari koja je potrebna dojenčadi i maloj djeci u određenoj dobi, a koja uz raznoliku prehranu trebaju i mlijeko visoke kvalitete. Njihovo praktično pakiranje omogućuje roditeljima da ponude svojoj djeci hranjiv i ukusan obrok u svakom trenutku: dovoljno ga je preliti iz tetrapak pakiranja u bočicu ili šalicu za hranjenje te poslužiti sobne temperature! Može poslužiti kao dobra osnova za pripremu drugih obroka (primjerice žitne kašice).

Nestlé dječja hrana nudi širok asortiman prehrambenih proizvoda za dojenčad i malu djecu među kojima se nalaze mlijeka za dojenčad, mlijeka za malu djecu, mlijeka sa žitaricama, mliječni deserti te žitne pahuljice. Svaki je proizvod prilagođen određenoj dobi djeteta i bogat je djeci potrebnim vitaminima i mineralima.

Pročitajte više na www.bebe-nestle.hr

 

IGRA DARIVANJA
Odgovorite na pitanja i osvojite jedan od pet Nestlé poklon paketa!

Dragi roditelji, tvrtka Nestlé za vas je pripremila pet poklon paketa, a u svakom je i njihov novi proizvod NAN tekuće mlijeko koje možete isprobati, odnosno ponuditi svojoj bebi.

poklon_bo_445x310 072016

U svakom paketu nalazi se:

1 x žitne pahuljice Zob i šljive,
1 x desert Vanilija,
Tekući NAN 2,
1 x 8 žitarica KEKS
1 x medo Bo žličica

Sve što trebate je točno odgovoriti na donja pitanja i doći nam ponovno 23. kolovoza 2016. kada ćemo objaviti imena pet sretnih dobitnika.

Sretno!

 

DOBITNICI

ANDREJA ZVONAR, Koprivnica

MIRA ČAČIĆ, Mali Lošinj

DANIJELA PASTROVIĆ, Zadar

SONJA BOGOJEVIĆ, Slavonski Brod

PETRA GAGULIĆ, Zagreb

 

ČESTITAMO! Poklon paketi dobitnicima će biti poslani na adresu koju su naveli prilikom prijave.

HVALA SVIMA NA SUDJELOVANJU!