Nedavno se na policama knjižara pojavila nova knjiga o odgoju mališana – “Disciplina bez drame” u izdanju Planetopije. Autori su dr. Daniel J. Siegel, liječnik, psihijatar za djecu, adolescente i odrasle i klinički profesor koji je život posvetio proučavanju razvoja dječjeg uma. Suatorica je dr. sc. Tina Payne Bryson, stručnjakinja za razvoj dječjeg mozga, pedijatrijski psihoterapeut i savjetnica za odgoj mnogim roditeljima, odgojiteljima, nastavnicima i kliničarima.

Ova knjiga bavi se pitanjem discipliniranja djece kroz odgoj, odnosno učenje. I sam podnaslov knjige – Integrirani pristup za smirivanje kaosa i poticanje razvoja dječjeg uma, govori kako ova knjiga nastoji osvijestiti roditelje da discipliniranje ne mora biti “dovođenje u red” kažnjavanjem, već poučavanje.

U knjizi se nalazi mnoštvo iskrenih priča i primjera te korisnih ilustracija koje će vas učinkovito, jednostavno i jasno voditi kroz neposluh, suze i bijes vašeg djeteta – bez scena, vikanja i kažnjavanja. Naučit ćete kako se brzo i lako povezati s djetetom, preusmjeriti njegove emocije i iskoristiti priliku da ga podučite vještinama korisnim za cijeli život.

Knjiga između ostalog donosi:
• činjenice o razvoju dječjeg mozga i najučinkovitije strategije ovisno o dobi djeteta
• kako postaviti jasne i dosljedne granice kojih ćete se držati i vi i vaše dijete
• kako primijeniti uviđavan, suosjećajan pristup djetetu kad ima ispad bijesa
• dvadeset najčešćih pogrešaka u discipliniranju i kako ih izbjeći
• kako koristiti “šalabahter” u svakodnevnim situacijama

Format: 15,5 x 23 cm
Uvez: meki
Broj stranica: 246
Cijena: 135 kn (popust od -10% u Planetopija web shopu)

Darujemo tri primjerka knjige “Disciplina bez drame”!

Planetopija dariva tri čitatelja Klinfo.hr portala s po jednim primjerkom svoje nove izdavačke uspješnice u području odgoja djece – “Disciplina bez drame”.

Sve što trebate je popuniti donju prijavnicu i doći nam ponovno 15. ožujka 2017. kada ćemo objaviti imena sretnih dobitnika.

DOBITNICI:

Mirta Gregorić Pinterović, Tenja

Alenka Juras, Ploče

Tanja Šimac, Zagreb-Odra

 

ČESTITAMO DOBITNICAMA!

HVALA SVIMA NA SUDJELOVANJU!