Bogat izlagački dio, Mala škola zaboravljenih igara, Alka na tatinim leđima, 15-ak dječjih radionica, kazališne predstave za djecu, Koko kino maraton, izbor najbolje hrvatske igračke – samo je dio zabavnog programa drugog po redu Festival igračaka koji se 16. i 17. svibnja održava u Ivanić-Gradu.

To je prva i jedina manifestacije posvećene igračkama i poticanju dječje igre u Hrvatskoj i regiji. Slogan ovogodišnjeg Festivala je ”Igra (nikad) ne umara”.

Festival će se održavati u i oko sportske dvorane Žeravinec, od 9:00 do 18:00 sati, a potvrđeno je više od 50 domaćih i stranih izlagača – proizvođača, distributera i sastavljača raznih igračaka i kolekcija igračaka. Od izlagača se izdvajaju Nerf, Rebel Nerf, LEGO te domaće perjanice Etno igračke iz Marije Bistrice, Eko igračke obitelji Adamović te Brick by Brick. Posjetitelji će uz razgledavanje i proučavanje, izložene igračke moći kupiti po promotivnim cijenama. Posebna atrakcija izlagačkog dijela Festivala igračaka bit će velika izložba od čak 20 složenih LEGO kreacija kojima će posjetitelje Festivala razveseliti udruga ljubitelja LEGO kockica „Kockica“.

Uz zabavu na izlagačkom dijelu, mali i veliki posjetitelji imat će priliku aktivno sudjelovati u organiziranoj Maloj školi zaboravljenih igara koja će oživjeti igre poput ”gumi-gumi” i ”pikulanja”, natjecanju ”Alka na tatinim leđima”, ali i na 15-ak različitih dječjih radionica.

U predahu će posjetitelji moći pogledati prigodne kazališne predstave za djecu i sudjelovati na Koko kino maratonu, odnosno u nizu pogledati filmske projekcije sva tri nastavka popularnog dječjeg serijala Koko (Koko i duhovi, Zagonetni dječak, Ljubav ili smrt).

”Ponuda aktivnosti na Festivalu igračaka osigurava da svaki član obitelji, od djece vrtićke dobi do djeda i baka, može pronaći zanimaciju i zabavu, a ulaz je besplatan što dolazak za vikend u Ivanić-Grad čini idealnom prilikom za obiteljski izlet i kvalitetnu obiteljsku zabavu”, izjavio je Jadranko Pongrac, organizator Festivala igračaka.

Na Festivalu igračaka će se upriličiti i izbor najbolje hrvatske igračke koju će zajedno izabrati posjetitelji i stručni žiri, a najbolja igračka će osvojiti konkretnu nagradu – mogućnost distribucije putem maloprodajnog lanca igračaka Kućica na drvetu.

Za posjetitelje iz Zagreba organiziran je i poseban turistički vlak koji će 16. i 17. svibnja u 9.30 sati polaziti s Glavnog željezničkog kolodvora u Zagrebu prema Ivanić-Gradu, a za Zagreb će se iz Ivanić-Grada vraćati u 17 sati. Za djecu do 6 godina vožnja je potpuno besplatna.

Više o bogatom programu Festivala igračaka saznajte na internet portalu Volim Ivanić – www.volimivanic.info i facebook stranici Festivala igračaka.

Detaljan PROGRAM preuzmite OVDJE.

 

Festival igračaka poziva vas u Ivanić Grad i daruje vam tri paketa igračaka!

Organizatori Festivala igračaka znaju da djetinjstvo nije ništa bez lutkica, kockica, autića i drugih omiljenih igračaka. Stoga su malene čitatelje Klinfo.hr portala odlučili darivati s čak 3 paketa igračaka!

1. Poklon paket Juicy kids sokova i set drvenih eko igračaka Obrta Adamović
2. Poklon paket Juicy kids sokova i igračka partnera festivala Kućica na drvetu
3. Poklon paket Juicy kids sokova i igračka partnera festivala Orbico

Sve što trebate je popuniti donju prijavnicu i doći nam ponovno 15. svibnja 2015. godine kada ćemo objaviti imena dobitnika.

Važno je napomenuti da dobitnici svoje poklon pakete preuzimaju na INFO PULTU Festivala u Ivanić-Gradu za vrijeme trajanja festivala 16. i 17. svibnja od 9.00 do 18.00 sati.

 

DOBITNICI:

NIKICA GAGRO (paket 1.)

MATIJA ŠLAT (paket 2.)

DANIJELA ZALOKER (paket 3.)