Ružičasta sanjarica kroz niz snovitih situacija progovara o problemima s kojima su mnoga djeca suočena, prvenstveno o zaokupljenosti obavezama i osamljenosti. No, budući da u snovima možemo biti što god poželimo i možemo raditi što god nam padne na pamet, i likovi u predstavi daju oduška svojoj mašti i u snovima stvaraju svoj mali, zasebni svijet.

U predstavi će mališani upoznati Dječaka koji se nedavno preselio u novi kvart, nikoga ne poznaje, roditelji mu puno rade pa je po cijele dane sam. Jednu noć u snu upozna Djevojčicu koja ima gomilu obaveza i ni sa kim se ne stigne družiti. Dvoje osamljene djece počinju svake noći sanjati zajedničke snove u kojima dožive niz pustolovina. I više se ne osjećaju sami. Svaku ih večer netko čeka, makar i u snovima!

Što znači sanjati, a što znači uistinu doživjeti, gdje je granica između jave i sna? O svemu tome piše Silvija Šesto Stipaničić, autorica Ružičaste sanjarice, savjetnika za mlade.

U Maloj sceni odlučili su ovu popularnu knjigu pretvoriti u kazališnu predstavu. “Otvorena komunikacija” kazališna je privilegija koja uistinu potiče emotivne i kognitivne procese u gledateljima. Tako i kod djece. Prepoznavajući na pozornici (više nego u knjizi) svoje vlastite snove, želje, strahove, bojazni…, otkrivajući da i drugi imaju iste radosti, ali i probleme, i dobivajući odgovore na svoje probleme, dijete se oslobađa straha nalazeći odgovor na svoja pitanja.

Bio je to izazov za dramaturginju i dramsku autoricu Ninu Horvat koja je od velikog proznog materijala Ružičaste sanjarice napravila novi dramski tekst, predložak za predstavu koja će, sigurni smo, razgaliti srca velikih i malih gledatelja. Jamstvo za to je i provjerena autorska ekipa Male scene koja će vas odvesti u – ružičaste snove!

Predstava je za djecu 7+

Dramatizacija: Nina Horvat
Redatelj: Ivica Šimić
Igraju: Gea Gojak i Dado Ćosić

I G R A   D A R I V A NJ A – dobitnici

Kazalište Mala scena ponovno daruje malene čitatelje Klinfo.hr portala ulaznicama za svoju novu predstavu Ružičasta sanjarica, i to 3×2 ulaznice za subotu, 18. veljače u 19.30 sati. Predstava je za djecu 7+

Dobitnici su:

Bosa Pavlović
Snježana Tomić
Manuela Malek

Čestitamo!

 Hvala svima na sudjelovanju.