Kada današnje roditelje upitamo da li se sjećaju da su, kao predškolci u dobi tri, četiri ili pet godina, znali čitati i pisati, brojati i računati, govoriti na stranim jezicima, često naiđemo na odlučno odmahivanje glavom. Štoviše, neki od nas su se i u prvim razredima osnovne škole mučili s čitanjem i zbrajanjem. Ipak, na kraju smo „dobro ispali“.

A što je s današnjom djecom? Već sa tri godine znaju brojeve, prebrojavati, pomalo računati, slovkati i pisati! Tvrdnja da su današnja djeca pametnija od svojih roditelja još nije znanstveno potvrđena i tema je strastvenih diskusija na forumima, ali činjenica jest da suvremene knjige za djecu (predškolce i školarce) trebaju djeci pružiti odgovarajući omjer zabave i učenja.

Element, nakladnik iz Zagreba, prepoznatljiv po izdanjima iz matematike i srodnih područja za škole i fakultete, odlučio je mališanima ponuditi edukativne knjižice za učenje kroz zabavu.

Igrom do znanja – matematika za najmlađe

Za najmlađe tu je biblioteka „Igrom do znanja – matematika za najmlađe“, koja se sastoji od tri knjižice za dob 3+, 4+ i 5+, uz koje će klinci zavoljeti matematiku.
 
Ove šarene knjižice sadrže vesele i zanimljive zadatke poput prebrojavanja sličica, bojenja crteža, povezivanja parova i mnoštvao ostalih zadataka uz koje će mališani uvježbati crtanje, pisanje slova i brojeva te razvijati svoju kreativnost, razmišljanje i shvaćanje brojeva.

Radne slikovnice

Za predškolce tu su i radne slikovnice „Jesen-zima“ i „Proljeće-ljeto“ uz koje se predškolci mogu pripremiti za polazak u školu. Rješavajući zanimljive i zabavne zadatke djeca će uvježbati grafomotoriku, koncentraciju i opažanje. Teme koje se mogu pronaći su igračke, dom, prijateljstvo, životinje i druge.

 

Dječje mozgalice

Zabavi tu nije kraj! Za djecu od šeste godine pa do nižih razreda osnovne škole tu je biblioteka „Dječje mozgalice“ i izborom petnaest knjižica prepunih zgodnih glavolomki za djecu – labirinata, crtanja, prepoznavanje razlika, malo matematike, vježbanje pamćenjai slično.

 

Zabavna matematika

Na ovogodišnjem Interliberu, roditelji osnovnoškolaca posebno su bili zainteresirani za izdanja sa zabavnom matematikom za svoje male lumene.


Gdje kupiti Elementova zabavno-edukativna izdanja za djecu?

Šteta što ovih knjigica nije bilo u naše vrijeme, ali ih zato za svoje mališane već danas možete pronaći u velikom broju knjižara širom Hrvatske ili putem internetske stranice nakladnika Element.

DOBITNICI – tko je dobio radne slikovnice “Proljeće-Ljeto” i “Jesen-Zima”?

Nakladnička kuća Element dariva dva mala čitatelja Klinfo.hr portala radnom slikovnicom “Proljeće-Ljeto” i radnom slikovnicom “Jesen-Zima”. Slikovnice su namijenjene predškolcima (do 7 godina).

Sve što ste trebali je točno odgovoriti na pitanje iz kviza: Koliko knjižica sadrži biblioteka “Dječje mozgalice”?

Točan odgovor je c) 15

DOBITNICE:

Marina Dubravčić, Kaštel Sućurac
Marija Rašić, Donji Miholjac