Danas je moguće pronaći više od stotinu različitih početnica, crtančica, čitančica i sličnih pomagala za učenje slova. Većina je takvih proizvoda vrlo moderna i interaktivna, prepuna sadržaja koji bi djecu trebali privući slovima, ali djetetu je fokus ipak lakše držati na animaciji nego na tekstu pa se često izgubi smisao cijele knjižice. Klinfo je pronašao retro-slikovnicu, slovoučilicu koja zaslužuje čistu peticu! Pogledajte zašto.

Književnica Silvija Šesto priredila je je staru-novu slikovnicu svoga tate, poznatog satiričara i autora Zlatka Stipaničića Aurela te ilustratora Nikole Koydla koja vrvi klasičnim i toplim ilustracijama. Važno je napomenuti da je tekst ipak u prvom planu te da ga ilustracija samo upotpunjava baš onako kako bi i trebalo biti.

Od A do Ž, stihovani su predmeti s odgovarajućim slovom abecede te su popraćeni divnim retro sličicama koje podsjećaju na stare udžbenike, knjige i umjetnine iz ponešto klasičnijih vremena.

Stihovi će najmlađima biti lako pamtljivi i zanimljivi, a oni malo stariji, u njima će otkriti i poneko ozbiljnije značenje.
Toplo preporučamo svim roditeljima koji su u nedoumici oko odabira prave početnice za čitanje.

Znamo da s polica dovikuju mnogo glamuroznija izdanja, popraćena plišanim igračkama, zvukovima, cd-ovima i drugim pomagalima, ali mi vjerujemo da  svako dijete ima potencijala  bez ikakvih dodatnih animacija savladati slovo po slovo, stih po stih, stranicu po stranicu na dobar stari način na koji ste slova učili i vi i vaši roditelji.

Napisao: Zlatko Stipaničić Aurel
Ilustrirao: Nikola Koydl
Priredila: Silvija Šesto
Naklada: Semafora (www.semafora.hr)
Cijena: 80 kn