Ekipa našeg prijateljskog portala Supermarketi.info ovaj se se tjedan angažirala, ne bi li, prije svega pomogli novopečenim roditeljima u nastojanju da odabirom najpovoljnijih supermarketa, uštede ne baš mali iznos kuna kupujući opremu za svoje najdraže stvorenjce.

Obišli su osam supermarketa (Billa, Getro, Interspar, Kaufland, Konzum, Mercator, Plodine i Tommy) koje i inače obilaze te su konstatirali da su razlike u cijenama na nekim artiklima enormne. Zapravo ukazuju na problem postojanja velikog područja za lov u mutnom gdje neinformiranost može dovesti do velikom minusa u novčaniku roditelja. U daljnjem tekstu ćete vidjeti koliko se isplati biti informiran, te koliko vrijedi njuškati i ne kupovati ad hoc.

Prilikom odabira stvari koje će jednostavno morati postati dio vašeg svakodnevnog ‘arsenala’, u mnogome će ulogu igrati i vaš svjetonazor kao i financijske mogućnosti. No, bez obzira kako gledali na način podizanja vašeg djeteta i koliko velika bila vaša mjesečna plaća, ovim informacijama koje ćemo podijeliti s vama, možete uštedjeti svotu novaca koja, niti jednom kućanstvu u kojem se hrani novi član obitelji, nije beznačajna (jedino ako baš niste milijunaši).

Iz detaljne tablice može se zaključiti da ima supermarketa koji su odlično opremljeni, imaju super izbor različitih artikala i brandova, no ukoliko se ne želite na blagajni znojiti od konačnog iznosa, radije malo kombinirajte i nađite optimalni omjer cijene i blizine supermarketa. Kvalitetu su namjerno izostavili spomenuti, jer su proučavali uglavnom brand proizvode koji se mogu izravno komparirati, pa je kvaliteta svojstvo koje nije potrebno posebno analizirati.

Prema kalkulacijama portala Supermarketi.info, dobrom kombinacijom artikala kupljenih u Billi, Getrou i Kauflandu možete dobiti optimum. Svi su supermarketi manje-više dobro opremljeni, izuzev možda Tommyja i Plodina čija je ponuda ipak nešto oskudnija. Količina ušteđenih kuna ovisi o tome što sve namjeravate kupiti.

Najveće razlike u cijeni, koje vas zaista mogu frapirati uočili su na Aventovoj liniji proizvoda, ponajprije na Gurman Via posudicama za odlaganje majčina mlijeka, te izdajalicama i nekim određenim bočicama. Nešto manje dramatične, ali vidljive i konzistentne razlike u cijeni daju se primijetiti i na liniji proizvoda branda Baby nova. Isto vrijedi i za proizvođača Nuk. I na kraju da napomenemo… Pametno birajte artikle i supermarket, te iskoristite tablicu kao vodič pri kupnji. Dijete će vam biti zahvalno.

Kliknite za kompletnu PDF tablicu cijena opreme za novorođenčad.