One su dugogodišnje prijateljice. Jedna je nedavno postala mama, a i druga će uskoro u naručju držati bebicu. No to nije jedina posebna stvar koja krasi ove krasne mlade žene. One su, naime, poduzetne i kreativne dušice koje obožavaju ručni rad i stvaraju unikatne proizvode za bebice i njihove mame. Upoznajte Maju i Sanju…

Kada pojetite njihovu stranicu Kreativni-kutak.com dočekat će vas sljedeće rečenice: Mi smo dvije kreativke iz Zagreba koje vole lijepe stvari, vole sunce, vole boje, vole zaigranost, vole cvjetiće svih boja i mirisa, vole perlice i šljokice, nizove perli i bombica, vole prirodu i dugine boje, kapljice kiše i prve jutarnje zrake sunca. Naša je namjera pokazati svima kako se uz puno ljubavi i truda vlastitim rukama može izraditi  puno lijepih stvari koje dušu hrane.

Svoj izričaj pronašle su u ručnom radu. “Divno je nešto stvoriti vlastitim rukama i pritom razveseliti ljude oko nas. Stvaranje je zapravo kreativna igra i svojevrsno istraživanje u kojem svatko ostavlja svoj rukopis”, kazale su nam kada smo ih pitali kako se osjećaju kada stvaraju svoje unikatne proizvode.

Inspiraciju nalaze u svakodnevnom životu, a najviše u dječici i njihovim potrebama.

Osim što su svi proizvodi ručno rađeni, s puno ljubavi i pažnje te unikatni, njihove papučice, igračke, zvečke, jastučiće i podbratke krasi i činjenica da se kod stvaranja pazi na svaki detalj.

“Kad smo prionule na stvaranje naše baby kolekcije pazile smo na više detalja: da sve bude praktično i funkcionalno (npr.podbradak na čičak), da svaka igračka ujedno služi i kao predmet za razvijanje djetetovih osjetila (vesele boje, zvečke punjene rižom ili zveckalicama itd), da igračke budu od materijala perivih na 30°C i da budu sigurne, tj. ne sadrže sitne dijelove koje beba može staviti u usta”, objasnila je Sanja.

Kao što smo spomenuli u uvodu, Maja i Sanja imaju dječicu na putu ili u dojenačkoj dobi, dnevne poslove, obitelj, ali svejedno nalaze vremena i za ljubljeni hobi. Sanja plete najčešće kad beba spava, a trudnica Maja obično uz televiziju. “Zna se da žene imaju tu fantastičnu sposobnost obavljanja više radnji paralelno”, šali se Maja.

Papučice, dekice, podbratke i druge unikatne, mekane i lijepe proizvode isprobale su već mnoge mame. “Na sreću, kritike su do sada bile samo pozitivne. Zapravo, baby kolekciju najviše «razumiju» mame, jer one najbolje znaju što odgovara njihovim bebicama i njihovoj igri”, kazala je Maja i dodala: “Mamama se sviđa da se stvarčice mogu oprati, a bebama se sviđa da igračke  proizvode zanimljive zvukove, da su zanimljivih boja i oblika”.

Ukoliko i vi želite svojoj bebi priuštiti ove doista predivne i cjenovno povoljne potrepštine (npr. zvečka je 35 kn, šlapice 60 kn, podbradak 30 kn i sl.) napravljene s puno ljubavi i pažnje, Maju i Sanju možete kontaktirati putem njihove web stranice Kreativni-kutak.com. Tamo možete saznati više i o njihovom sljedećem predstavljanju za širu publiku na jednom modnom događaju u Zagrebu «Moda sa šlagom», gdje će se sve moći razgledati i kupiti.
              
U galeriji ispod članka, pogledajte kreacije naših kretivnih mama.

(JK)