Poliklinika za dječje bolesti Helena privatna je ustanova, utemeljena davne 2005. godine te posvećena isključivo zaštiti zdravlja najmlađih pacijenata. Od srpnja ove godine, nalazi se na novoj lokaciji u ulici Kneza Branimira 71 u Zagrebu u moderniziranom prostoru uređenom poput dječje igraonice. Zahvaljujući sredstavima europskih fondova za regionalni pedijatrijski centar, Poliklinika je opremljena najsuvremenijim medicinskim uređajima.

Ova dijagnostičko-terapijska ustanova sve postupke provodi ambulantno, a roditelj u svakom trenutku može biti uz svog mališana. Ključ njihovog uspjeha je, kako ističu, u odlično educiranom osoblju te kompletnoj i brzoj usluzi na jednom mjestu. U prilog tome ide i činjenica da su se na listi najboljih liječnika po preporukama pacijenata prošle godine našle i dvije njihove pedijatrice prof. Andrea Cvitković Roić i Iva Palčić.

 

U sklopu Poliklinike se nalazi cjelodnevna ambulanta iz opće pedijatrije u kojoj se mogu realizirati sve preventivne pedijatrijske djelatnosti kao što su: sistematski pregledi, cijepljenje, UZV kukova, savjetovanje i „baby handling“) te kompletna skrb za akutno bolesnu djecu koja uključuje preglede, vađenje krvi i urina, brze testove na streptokok i druge viruse, inhalacije, infuzije te intravenske i intramuskularne antibiotske terapije.

U Heleni se nudi i raznovrsna subspecijalistička djelatnost, a posebno se ističu u području pedijatrijske nefrologije, gastroenterologije, pulmoalergologije i kardiologije. Poznati su po suvremenim dijagnostičkim metodama: ultrazvučnoj cistografiji koja bez zračenja dokazuje vezikoureteralni refluks, videourodinamici s ultrazvukom za poremećaje mokrenja, anorektalnoj manometriji za poremećaje stolice, 24 satnoj pH-metriji jednjaka za dokazivanje želučanog refluksa te kompletnoj ultrazvučnoj dijagnostici uključujući i fetalnu ehokardiografiju. Najmlađim pacijentima dostupno je i cjelokupno alergološko testiranje.

U Poliklinici se provode jedinstveni terapijski tretmani poput Škole mokrenja, biofeedback vježbi, neuromodulacije i vježbe zdjeličnih mišića za uspostavu kontrole mokrenja i stolice te tehnike terapijskog hranjenja za djecu koja slabo žvaču i imaju probleme u navikavanju na okuse i teksture hrane.

Svojim pacijentima omogućavaju i davanje savjeta putem e-maila i posebne telefonske linije. Poliklinika ima ugovore s HZZO-om i privatnim osiguranjima.

Povodom prvih 10 godina postojanja, u suradnji sa Dječjom TV, pripremili su za roditelje i njihovu djecu kratki filmić o pregledima u pedijatrijskoj poliklinici koji može pogledati u nastavku.